ES ketina imtis teisinių priemonių prieš Italijos centrinio banko vadovą

Europos Komisija pranešė, kad gruodžio pradžioje imsis teisinių priemonių prieš Italijos centrinio banko vadovą Antonijų Facijų (Antonio Fazio) dėl jo veiksmų „Banca Antonveneta” perėmimo metu, remdamasi verslo naujienų agentūra „Bloomberg” praneša ELTA.

„Laiškas, kuriuo jis bus informuotas apie teisinio proceso pradžią, bus išsiųstas prieš Kalėdas”, – sakė vienas Komisijos pareigūnas, nepanoręs skelbti savo pavardės.

Europos Sąjungos (ES) vidaus rinkos ir paslaugų komisaras Čarlis Makryvis (Charlie McCreevy) ankščiau sakė esąs už tai, kad Komisija imtųsi veiksmų prieš Italijos centrinio banko vadovą.

A. Facijus įtariamas piktnaudžiavęs savo padėtimi, kai protegavo Italijos „Banco Popolare Italiana”, kuris kartu su Nyderlandų banku „ABM Amro” kovojo dėl vidutinio dydžio Italijos banko „Banca Antonveneta”.

ES aršiai kritikuoja A. Facijų už jo akivaizdų siekį apsaugoti Italijos bankus nuo užsienio bankų perėmimo. Pats A. Facijus neigia padaręs ką nors netinkamo.

Italijoje kilus skandalui dėl A. Facijaus veiksmų atsistatydino ūkio ministras Domenikas Siniskalkas (Domenico Siniscalco). Jo įpėdinis Džiulijus Tremontis (Giulio Tremonti) pareikalavo A. Facijaus atsistatydinimo už tai, kad šis pakenkė Italijos centrinio banko įvaizdžiui.

2005-11-25 11:59

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.