Kinija: mirties bausmė už prekybą vaikais

Teismas Kinijos pietuose nuteisė mirties bausme vaikais prekiavusios gaujos narį. Ši gauja pagrobė ir pardavė kitoms šeimoms mažiausiai 38 vaikus, penktadienį pranešė Pekino žiniasklaida.

Nuosprendis Liu Dzianciu (Liu Jianqiu) byloje buvo paskelbtas ketvirtadienį Gvangdungo provincijos teisme. Kartu su juo prieš teismą stojo dar 10 kaltinamųjų – jie nuteisti kalėti nuo šešerių metų iki gyvos galvos.

Gauja specializavosi grobti valstiečių, atvykusių iš kaimo į miestą ieškoti darbo, vaikus. Vaikai buvo viliojami saldumynais turgavietėse. Dalis pagrobtųjų surasta, bet mažiausiai dvylikos vaikų likimas tebėra nežinomas.

Pekino žiniasklaidos nuomone, Kinijoje kasmet pagrobiama apie tūkstantis vaikų. Šalyje veikia daug gaujų, prekiaujančių gyvosiomis prekėmis – tiek moterimis, tiek vaikais. Vasario mėnesį buvo sulaikyti 104 asmenys, priklausę gaujai, veikusiai šešiose provincijose. Buvo įrodyta, kad jie pardavė daugiau kaip 70 vaikų, tarp kurių buvo septyni, atgabenti iš Mianmaro.

2003 metais Kinijoje buvo likviduota kita didelė nusikalstama grupė, prekiavusi žmonėmis. Tuomet Gvangsi provincijoje autobuso bagažinėje buvo rasta rankinių su 28 naujagimėmis, kurių rankos ir kojos buvo surištos. Buvo suimta per 60 nusikaltėlių.

Eltos vertėjas Stasys Gimbutis

2005-11-25 10:03

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.