Kylančios politikės karjerą temdo šešėlis

Kėdainių rajono merei Virginijai Baltraitienei – neramiaus laukimo dienos.

Ši Darbo partijos kandidatė į Seimo narius laukia ne tik antrojo rinkimų turo, bet ir Aukščiausiojo teismo paskelbto nuosprendžio jos sūnui Mantui Baltraičiui.

Praėjusį sekmadienį Kėdainių rajone per rinkimus į Seimą V.Baltraitienė gavo daugiausia balsų ir laikoma favorite antrajame ture. Jis įvyks gruodžio 4 dieną.

Kaip pavyko sužinoti „Lietuvos rytui”, Aukščiausiasis teismas rugsėjo 6-ąją paliko galioti Panevėžio apylinkės teismo sprendimą, kuriuo M.Baltraitis pripažintas kaltu narkotikų gabenimo byloje.

Kauno technologijos universitete studijuojančiam M.Baltraičiui yra paskirtas daugiau kaip 80 parų areštas.

Iš jų 21 parą jaunuolis jau yra praleidęs areštinėje, kai buvo sulaikytas.

Bendražygiai žinojo apie bėdą

Šis Kėdainių merės sūnaus biografijos faktas plačiau nenuskambėjo. Apie tai nebuvo pranešta visuomenei. Manoma, jog šią nemalonią politikei istoriją padėjo nuslėpti ir dabartiniai Darbo partijos vadovai.

Į policijos rankas M.Baltraitis pakliuvo 2003 metais. Pareigūnai sulaikė politikės sūnaus vairuojamą automobilį, kuriame sėdėjo dar keli narkotikus gabenę asmenys.

Tuo metu M.Baltraičio motina jau buvo Kėdainių rajono savivaldybės administratorė, o šiam rajonui vadovavo dabartinis Seimo vicepirmininkas Viktoras Muntianas. Šis politikas vakar „Lietuvos rytui” patvirtino, kad buvo girdėjęs apie V.Baltraitienės rūpesčius dėl sūnaus: „Nežinau, kuo viskas baigėsi, tačiau manau, kad tai gali turėti įtakos rinkimams į Seimą”.

Sūnus įkliuvo per kvailumą?

Kėdainių merė vakar nenoriai kalbėjo apie Kauno technologijos universitete studijuojančio sūnaus nuklydimus.

Tačiau į Seimą kandidatuojanti politikė tvirtino šio fakto niekada nebandžiusi slėpti.

„Manau, jis gavo tai, ko nusipelnė. Aš nieko nesiruošiu slėpti. Tiems, kuriems įdomu, tą dalyką žinojo”, – vakar „Lietuvos rytui” pareiškė M.Baltraitienė.

Darbo partijos atstovė įsitikinusi, kad Mantas į bėdą pateko per savo kvailumą. Anot V.Baltraitienės, jos sūnus aiškina narkotikus vežusių jaunuolių kompanijoje atsidūręs atsitiktinai – neva draugai paprašė, kad jis tik nuvežtų į reikiamą vietą.

Ar ji tiki, kad sūnus nusikaltimo vietoje atsidūrė atsitiktinai?

„Ką aš žinau? Faktas, kad jis važiavo”, – atsiduso moteris, šiuo metu iš Aukščiausiojo teismo kartu su sūnumi neramiai laukianti kaltinamojo nuosprendžio.

Nors nuo rugsėjo mėnesį priimto teismo sprendimo jau praėjo beveik trys mėnesiai, nuosprendis M.Baltraičio vis dar nėra pasiekęs.

V.Baltraitienė teigia nežinanti, kodėl dokumentas taip ilgai iki jų keliauja.

Kiekvienas atsako pats

Politikė taip pat sakė nežinanti, kaip šis faktas gali paveikti Kėdainių rinkėjus. „Manau, kad neturės įtakos. Nusikaltimą padarė sūnus, o ne aš. Tai nebuvo slaptas dalykas. Tiesa, aš negaliu pasakyti, kad žinojo visi kėdainiečiai”, – miglotai kalbėjo į didžiąją politiką pasukusi V.Baltraitienė.

Moteris įsitikinusi, kad už savo klaidas kiekvienas privalo atsakyti pats: „Už mažesnes klaidas – mažiau, už didesnes – daugiau.

Bet tai jam atsilieps visam gyvenimui”.

Tadas Ignatavičius

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.