Politiniai žaidimai papiktino panevėžiečius

Vakar gausiai į miesto tarybos posėdį susirinkę gyventojai po jiems priimto itin palankaus sprendimo dėl šildymo ir karšto vandens sistemų priežiūros daugiabučiuose namuose buvo ir patenkinti, ir sutrikę.

Paprasti panevėžiečiai džiaugėsi, kad miesto valdančioji dauguma bent jau paskutinę minutę surado sveiko proto ir patvirtino Daugiabučių namų savininkų bendrijų asociacijai (DNSBA) priimtiną variantą su „žmoniškomis” kainomis.

Tačiau gyventojai pyko ir negalėjo suprasti, kodėl valdančioji dauguma sužaidė ne itin sąžiningą žaidimą ir visus laurus dėl sėkmingo problemos sprendimo prisiėmė sau.

„Juk mus gynė ir mūsų parengtą projektą pateikė Laimutis Sėdžius, o dabar konservatoriai ir kiti pastūmė jį į šalį ir išvertė, kad tai jie geriausi iš visų”, – išeidami iš salės kalbėjo gyventojai.

Asociacijos prezidentė Gitana Mileikaitė tribūnoje taip pat nenutylėjo, kad pasielgta ne itin garbingai.

„Pirmasis mūsų norimą projektą pateikė L.Sėdžius ir reikėtų palaikyti jo siūlymą”, – teigė G.Mileikaitė.

Vėliau ji sakė „Panevėžio ryto” korespondentei, kad jai labai skaudu, jog garbę ir šlovę pasisavino visai ne tie, kurie buvo jos nusipelnę. Moteris pridėjo, kad jei ne liberalcentristas Ramūnas Vyžintas, gyventojai apskritai galbūt būtų nesužinoję apie valdžios kėslus prakišti dvigubus tarifus.

Pats L.Sėdžius posėdyje pasišaipė, kad valdančioji dauguma paėmė jo projektą pagrindu ir tik šiek tiek papildė, o po to pateikė kaip savo.

Liberalcentristų frakcijos vadovas R.Vyžintas taip pat neliko skolingas valdančiajai daugumai.

„Prastai pasirengėte egzaminui, jei teko viską savo išbraukti ir nusirašyti”, – replikavo jis.

Tačiau valdančiajai daugumai buvo nė motais šie priekaištai. Ji balsavo už, kaip pristatė, savivaldybės administracijos parengtą projektą.

Iš tiesų šis projektas, kaip „Panevėžio rytas” jau rašė, dar prieš dvi dienas buvo visiškai kitoks. Jame nurodyti mokesčiai buvo net du kartus didesni. Tik vėliau valdančioji dauguma, supratusi, kad reikia nusileisti atkakliems gyventojams, staiga visus skaičius pakeitė panevėžiečių naudai.

Meras Vitas Matuzas neneigė, kad jie pritarė asociacijos siūlomiems tarifams, tačiau tikino, jog tai ne L.Sėdžiaus pateiktas projektas, nors abu iš esmės sutapo.

Kadangi dėl projektų pateikimo susidarė baisi painiava, jie tapo abu labai panašūs, tai gyventojai galop jau nebesuprato, už ką politikai balsavo ir kokios dabar jų laukia maksimalios šilumos punktų priežiūros kainos.

Tačiau susirinkę bendrijų atstovai į atsisveikinant mestą mero priminimą, kad gal jiems teks grįžti ir prašytis didesnių tarifų, atsakė piktoku juoku.

Gyventojai netikėjo, kad neatsiras firmų, sutiksiančių dirbti ir už tuos maksimalius tarifus, kokie dabar patvirtinti.

Limina Kepalaitė

„Panevėžio rytas”

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.