Izraelio kariai Dženine suėmė „Islamo džihado” lyderį

Po 16 valandų trukusios apsiausties Izraelio armija Dženine suėmė vieną radikalios palestiniečių organizacijos „Islamo džihadas” lyderių. Karinis atstovas patvirtino, kad Jadas Abu Rubas (Iad Abu Rub) ir jo asistentas ankstų ketvirtadienio rytą pasidavė kariams. Jie su baltomis vėliavomis išėjo iš namo, kuriame vėliau rasta ginklų ir amunicijos.

Izraelio radijas pranešė, kad „Džihado” vadovas pasidavė tik tada, kai kareiviai pagrasino buldozeriais sugriauti penkiaaukštį pastatą. Per apsiaustį kelias valandas tarp abiejų pusių vyko įnirtingas susišaudymas. Kareiviai į namą paleido kelias raketas. Izraelis kaltina J. A. Rubą organizavus mirtinus išpuolius Izraelio Haderos, Netanjos ir Tel Avivo miestuose.

Kareiviai trečiadienį su dešimtimis automobilių įvažiavo į Dženiną Vakarų krante. Čia įvyko susirėmimai su vietos gyventojais. Vienas palestinietis buvo nušautas, dar mažiausiai vienuolika ir trys žydų kariai patyrė sužalojimus.

Palestiniečių vyriausybės vadovas Ahmedas Kurėjas (Ahmed Kureia) pasmerkė karinę misiją, pavadindamas ją „nusikalstamu aktu”.

2005-11-24 09:42

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , .

1 atsiliepimas į "Izraelio kariai Dženine suėmė „Islamo džihado” lyderį"

  1. hhhhhaaaaaaaaaa

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.