Teismo suole – už vieną cigaretę

Vakar Klaipėdos apygardos teisme pradėta nagrinėti byla, kurioje penki gargždiškiai kaltinami plėšimu. Jiems tenka prisiminti penkerių metų senumo įvykius.

Kęstutis Rapalis (gim. 1982 m.), Gediminas Norvilas (gim. 1981 m.), Gintaras Surblys (gim. 1981 m.), Arūnas Žutautas (gim. 1979 m.) ir Gintautas Riauka (gim. 1980 m.) kaltinami dar 2000-ųjų birželį sumušę ir apiplėšę du gargždiškius.

Vaikinai buvo neblaivūs, kai vienas draugas jiems pasiskundė, jog susiginčijo su piliečiu, sutiktu prie baro, ir paprašė jų padėti išsiaiškinti santykius. Ikiteisminio tyrimo metu duotuose parodymuose sakoma, jog kivirčas kilo dėl cigaretės.

Tame pačiame miestelyje gimę ir augę jaunuoliai tariamą skriaudiką ne tik pasivijo, bet ir sumušė bei nuvilko megztinį, nuavė batus, išvėrė kelnių diržą. Panašiai pasielgta ir su kita auka, mat sumušus pirmąjį vyrą paaiškėjo, jog pasirinkimas buvo klaidingas, todėl ieškota kito…

Septynių klasių išsilavinimą turintys, anksčiau vieną kartą teistas G. Riauka ir tris kartus teistas K. Rapalis teismo sprendimo laukia už grotų. Pastarasis šiuo metu atlieka bausmę pagal prieš du metus Klaipėdos apygardos teismo paskirtą sprendimą – jam yra skirti 6 metai laisvės atėmimo.

Pernai iš kalėjimo grįžo ir aštuonis kartus teistas G. Surblys. Palangos miesto apylinkės teismas jam buvo skyręs 2,5 metų laisvės atėmimo. Šiuo jis laisvėje laukia pastarojo nuosprendžio įsiteisinimo.

Du kartus teistas A. Žutautas dirba statybos bendrovėje. G. Norvilas vienintelis neteistas asmuo šioje kompanijoje. Pasak vieno iš kaltinamųjų, jis čia prisidėjęs mažiausiai.
Žaneta Skersytė

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.