Kalėdų renginius vienys pasakų ir stebuklo idėja

Laimėję konkursą kalėdinių renginių organizatoriai Žilvinas Baronas bei Gediminas Žilėnas vakar juos pristatė. Renginiai Panevėžyje tęsis ilgiau kaip mėnesį: prasidės lapkričio 26-ąją Kalėdų eglės įžiebimu, baigsis 2006 metų sausio 1-osios naktį. Rengėjai žadėjo įdomių, paslaptingų, linksmų reginių.

Kalėdinių renginių konkurso laimėtojai Žilvinas Baronas (antras kairėje) bei Gediminas Žilėnas (antras dešinėje) su šių renginių rėmėjos Savivaldybės atstovais Loreta Krasauskiene ir Visvaldu Matkevičiumi žadėjo Panevėžiui kaip niekada ankstyvas ir turiningas šventes.

Apie būsimus Kalėdų ir Naujųjų metų renginius vakar Savivaldybėje surengtoje spaudos konferencijoje pirmas prakalbo administracijos direktorius Visvaldas Matkevičius. „Šventiniai renginiai nebus prastesni už pernai vykusius. Turime tobulėti, kad Panevėžio bendruomenė būtų patenkinta. Manau, kad pirmuoju renginiu, eglės įžiebimo ceremonija, jaunieji panevėžiečiai turėtų būti patenkinti. Jis bus tikrai paslaptingas”, – sakė administracijos direktorius.

Šiemet Kalėdų renginiai Panevėžyje prasidės kaip niekada anksti. Jau šį šeštadienį, lapkričio 26 dieną, 17.30 val., Laisvės aikštėje rengiama pagrindinės miesto eglės įžiebimo ceremonija.

Kultūros ir meno skyriaus vedėja Loreta Krasauskienė pabrėžė, kad lygiai tuo pačiu metu analogiška ceremonija vyks viename iš Panevėžio partnerių – Švedijos Kalmaro mieste. „Planuojame, kad kitąmet eglės įžiebimas vienu metu galėtų vykti visuose Šiaurės Aukštaitijos regiono miestuose: Biržuose, Kupiškyje, Rokiškyje, Pasvalyje”, – sakė skyriaus vedėja.

„Šiais metais Kalėdų nuotaiką mieste kurs ir šventinius renginius vienys pasakos ir stebuklo idėja: pasakų personažai įžiebs Kalėdų eglę ir mieste paskelbs apie kalėdinio laikotarpio pradžią. Didžiajame koncerte gruodžio 26-ąją panevėžiečiams ir miesto svečiams koncertuos Spragtukas, Sniego Karalienė, Ali Baba ir 40 plėšikų, Brėmeno muzikantai bei kiti pasakų herojai. Šiuos herojus vaidins Deivis, grupės „Ambrozija”, „Bobų vasara”, „69 danguje”, „Kastaneda”, Simonas Donskovas, Andrius Bravo, Diana. Pasiūlysime ir kitų staigmenų, atrakcijų bei mažų stebuklų”, – teigė Ž.Barono įmonės atstovas, kalėdinių renginių administratorius Gediminas Žilėnas.

Vyks Metų panevėžiečių ir gabiausių miesto moksleivių apdovanojimai, Panevėžio fotografų metų darbų paroda ir Lietuvos dailininkų sąjungos Panevėžio skyriaus moterų dailininkių darbų pristatymas „Sparnai”, tradicinė kalėdinė Lėlių vežimo teatro misterija „Betliejaus žvaigždė”, Advento vakarai, miesto meno kolektyvų koncertai

Raimonda Mikučionytė

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.