„The Hobos” lyderis kuria dainas ir kinų kalba

Latvių roko grupės „The Hobos” muzikantai nelepina savo gerbėjų produktyvumu. Šiais metais Lietuvoje išleidę rinktinį albumą „Heaven of Green”, apibendrinantį grupės šešerių metų gyvavimo kelią ir keturis anksčiau išleistus studijinius albumus, grupės muzikantai neskuba įrašinėti naujų dainų. Tačiau „The Hobos” gerbėjai turi dėl ko kraustytis iš proto ir aktyviai graibsto naujo projekto „U.K.” albumus.
Šio susidomėjimo priežastis paprasta – projektą „U.K.” sudaro du „The Hobos” muzikantai Rolands Ūdris ir Egons Kronbergs. Grupės pavadinime – abiejų muzikantų pavardžių pirmosios raidės. Šie muzikantai prieš savaitę Latvijoje išleido itin palankiai kritikų įvertintą albumą „K.U.”. Pirmasis šio albumo radijo singlas daina „Pekina ir auksti” („Pekine šalta”) jau tapo dideliu hitu ir sparčiai toliau populiarėja Latvijoje.
„Šiame kūrinyje perfrazavau vieną garsią kinų dainą, kuri buvo Mao Tze Dong kultūrinės revoliucijos himnas. Norėjau perteikti tuos jausmus, kurie dedasi kinų studento širdyje. Jis yra mokomas vienų dalykų, tačiau mato, kad tikrovėje viskas yra kiek kitaip”, teigia grupių „The Hobos” ir „U.K.” lyderis Rolands Ūdris, praeityje studijavęs kinų kalbą.
Nors daina „Pekina ir auksti” skamba linksmai, iš tiesų ji yra persunkta kinietišku liūdesiu. Dainos priedainyje sakoma: „Žinau, kodėl Rytuose raudonuoja, žinau, kodėl keliasi saulė, tik nežinau, kodėl taip šalta širdžiai”. Šiai dainai vaizdo klipą sukūrė ir nufilmavo pats dainos autorius Rolands Ūdris, klipe trumpai galima išvysti ir kitos populiarios latvių grupės „Brainstorm” narius.
Pasak Rolandso Ūdrio, „U.K.” atsiradimas nereiškia, kad „The Hobos” iširo. „Grupė yra kartu ir groja koncertuose. Smagu, kad paskutinysis jų praėjusį savaitgalį įvyko Lietuvoje, Druskininkuose”, sakė dainininkas. Jo teigimu, grupės „The Hobos” kūryboje vyrauja angliški tekstai, tuo tarpu dauguma „U.K.” dainų yra latvių kalba.
Debiutinį „U.K.” albumą sudaro dešimt dainų apie gyvenimą. Kiekviena daina parašyta skirtingoje vietoje skirtingu laiku su skirtingais jausmais ir emocijomis. Visų dainų autorius yra Rolands Ūdris, kūrinius prodiusavo Egons Kronbergs.
Šie muzikantai dabar gali mėgautis sėkme dviejose šalyse. Latvijoje populiarėjant kūriniui „Pekina ir auksti”, Lietuvoje naujausias „The Hobos” radijo singlas „Lost in Space” jau kelias savaites kyla radijo stočių topuose.
Kol kas didžiausiais „The Hobos” hitais Lietuvoje tapo dainos „Christian”, „My My, Hey Hey (Out of the Blue)” ir „You’re My Heart, You’re My Soul”. Specialiai mūsų šalies rinkai skirtą grupės albumą „Heaven of Green” liepos mėnesį išleido „The Hobos” vadybos kompanija M.P.3, jau trečius metus besirūpinanti šios grupės karjera Lietuvoje.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kultūra su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.