A. Merkel pirmojo oficialaus vizito atvyko į Prancūziją

Naujoji Vokietijos kanclerė Angela Merkel (Angela Merkel) pirmojo oficialaus vizito kaip vyriausybės vadovė trečiadienį atvyko į Prancūziją.

Prie Eliziejaus rūmų ją pasitikęs prezidentas Žakas Širakas (Jacques Chirac) demonstravo išskirtinį draugiškumą – jis pabučiavo kanclerės ranką, o paskui, pozuodamas prieš fotografus, trumpam apkabino ją per pečius.

A. Merkel Paryžiuje viešės vos porą valandų. Po to ji vyks į Briuselį, kur ją priims Europos Komisijos pirmininkas Žozė Manuelis Barozas (Jose Manuel Barroso). Belgijos sostinėje Vokietijos vyriausybės vadovė taip pat susitiks su NATO ir Europos Parlamento vadovais.

Pasak ekspertų, A. Merkel sprendimas pirmojo oficialaus vykti į Prancūziją rodo jos norą išlaikyti tradiciškai draugiškus santykius tarp Paryžiaus ir Berlyno.

Antradienį, sveikindamas A. Merkel, Prancūzijos prezidentas teigė, jog dvišaliai valstybių santykiai daug prisideda prie Europos integracijos.

„Mūsų šalys turėtų veikti kartu ir suteikti Europai naujos varomosios jėgos bei skirti mūsų jungtines jėgas tam, kad pasaulis būtų saugesnis”, – pasveikinime rašė Ž. Širakas.

Vis dėlto dalis apžvalgininkų abejoja, ar A. Merkel su Ž. Širaku palaikys tokius pat draugiškus santykius kaip ir jos pirmtakas Gerhardas Šrioderis (Gerhard Schroeder). Jis kartu su Prancūzijos prezidentu griežtai pasmerkė Jungtinių Valstijų invaziją į Iraką ir taip gerokai atšaldė transatlantinį bendradarbiavimą.

2005-11-23 14:52

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.