Kongresų rūmuose Maestro G.Rinkevičius koncertuos su dukterimis Rūta ir Saule Rinkevičiūtėmis

Lietuvos valstybinis simfoninis orkestras (meno vadovas ir vyr. dirigentas Gintaras Rinkevičius) lapkričio 26 dieną Kongresų rūmuose pristato ypatingą kamerinį koncertą, kuriame drauge pasirodys Rūta Rinkevičiūtė (fortepijonas) ir Saulė Rinkevičiūtė (smuikas), o kameriniam orkestrui diriguos maestro Gintaras Rinkevičius. Skambės J.S. Bacho Koncertas fortepijonui f-moll ir Koncertas smuikui a-moll, taip pat – F.Mendelssohn-Bartholdy Koncertas smuikui, fortepijonui ir styginių orkestrui d-moll.
Šeimų, išugdžiusių ne vieną profesionalių muzikų kartą, Lietuvoje nėra mažai, gražia tradicija tampa koncertai, kuriuose stebime skirtingas kartas muzikuojančias drauge. Muzikos kritikai pabrėžia tokių koncertų ypatingą atmosferą, kuomet scenos partneriai siekia meninių tikslų pasitelkdami ir kraujo ryšio saitus. Maestro Gintaras Rinkevičius pažįstamas viso pasaulio scenose, tačiau ir jo dukterys – Saulė ir Rūta -taip pat ne pirmą kartą koncertuoja didžiojoje scenoje – muzikės jau sukaupė ne mažą koncertinę patirtį.
Rūta Rinkevičiūtė su Valstybiniu simfoniniu orkestru praėjusią vasarą dalyvavo gastrolėse Vokietijoje, kur sulaukė nemažai teigiamų kritikos vertinimų: „…net neverta abejoti daugelio konkursų laureatės, jaunosios lietuvių pianistės talentu: ji pasižymi užtikrinta muzikine vaizduote ir puikiai išlavinta technika”, rašė „Kölnische Rundschau”. Rūta Rinkevičiūtė M.K. Čiurlionio menų mokykloje mokėsi Petro Geniušo klasėje, o šiuo metu sėkmingai studijuoja Ksenijos Knorre klasėje Maskvos P.Čaikovskio konservatorijoje. Su Valstybiniu simfoniniu orkestru Rūta Rinkevičiūtė debiutavo būdama trylikos metų.
Saulė Rinkevičiūtė koncertuoti kaip solistė pradėjo vienuolikos metų (su Valstybiniu simfoniniu, Šv. Kristoforo kameriniu, Klaipėdos muzikinio teatro orkestrais), yra tarptautinių G. Enescu, B. Dvariono konkursų laureatė, R. Katiliaus konkurso II vietos laimėtoja. Saulė Rinkevičiūtė dalyvavo meistriškumo kursuose, kuriems vadovavo A. Fišeris, D.Stulgytė-Schmahlenberg, stažavo garsiosios smuiko pedagogės N.Bojarskajos klasėje Londone. Ji taip pat kartu su seserimi praėjusią vasarą dalyvavo LVSO gastrolėse Vokietijoje. Dabar smuikininkė Saulė Rinkevičiūtė mokosi Gnesinų muzikos akademijoje Maskvoje pas žymų smuiko pedagogą Maksimą Fedotovą.
Abi seserys atliks profesionalumo ir meninės tvirtybės reikalaujančius F.Mendelssohn-Bartholdy bei J.S. Bacho kūrinius. „Muzikantų kūrybiniame kelyje pagrindinė tiesa, siekis yra profesionalumas. Tai – kuomet tu žinai, kaip pasiekti tikslą per trumpiausią laiką ir pačiu tiesiausiu keliu, kai tu žinai viską, ką turi žinoti ir dėl šios priežasties tikslą pasieki. Reikia turėti didžiulę intuiciją ir talentą, kad sėkmingai įtikintum žmones savo sprendimų tikrumu…” Šie Maestro Gintaro Rinkevičiaus žodžiai labai tiksliai apibūdina Saulės ir Rūtos kūrybinio kelio pradžią ir siekius, atkaklumą siekiant puikių muzikos interpretacijos rezultatų.
Koncertas Kongresų rūmuose įvyks 18 val.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Renginiai su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.