A. Brazauskas kaltinimus vadina nepagrįstais

Antradienio vakarą Premjeras Algirdas Brazauskas, per Lietuvos televiziją kreipęsis į visuomenę, jam adresuojamus opozicijos kaltinimus vadino visiškai nepagrįstais ir sakė nesuprantąs, kodėl yra puolamas.

Premjeras savo kalbą pradėjo ne nuo šeimos verslo reikalų. Jis pirmiausia kalbėjo apie socialines ir ekonomines problemas, vardijo Vyriausybės darbus.

Prabilęs apie skandalą, kilusį dėl jo žmonos verslo, A. Brazauskas stebėjosi, kodėl opozicija jį dėl šeimos verslo reikalų užsipuolė būtent dabar, nors per penkiolika metų jis ėjo įvairias pareigas, tad oponentams buvo daug galimybių pateikti jam dabar metamus kaltinimus.

„Aš visus tuos penkiolika metų nebuvau versle. Aš buvau valstybinėse pareigose ir manau, kad labai atsakingai tas pareigas atlikinėjau. Dabar painioti mane į šeimos verslo reikalus yra visiškai neteisingas dalykas”, – sakė Premjeras, pabrėžęs, kad verslu užsiima ne jis, o jo žmona.

Vyriausybės vadovas atmetė kaltinimus, kad jo žmona Kristina Brazauskienė galėjo būti susijusi su EBSW koncernu. „Pradedant nuo 1991-ųjų, 1992-ųjų, 1993-ųjų metų metami kaltinimai, kad mano būsimos žmonos veikla susijusi su EBSW. Ta garsioji „Šešupė” buvo privatizuota po to, kai ji išėjo iš darbo, 1994 metais. Po to po metų kitų „Šešupė” buvo privatizuota ir dalyvavo visiškai kiti asmenys, jos ten nebuvo”, – sakė Premjeras.

Prabilęs apie žmonos valdomą „Draugystės” viešbutį, dabar pavadintą „Crowne Plaza”, A. Brazauskas sakė, kad šio viešbučio privatizavimas vyko taip pat, kaip ir tūkstančių kitų Lietuvos objektų. Premjeras teigė, jog „Draugystės” viešbučio privatizavimą jau 1997 metais tyrė Valstybės kontrolė ir Generalinė prokuratūra, bet nieko nerado.

Vyriausybės vadovas teigė, kad jo žmonos valdomo viešbučio vertė po rekonstrukcijos yra maždaug 39 milijonai litų. „Ji yra paėmusi paskolą apie 29 milijonus litų. Realus turtas yra apie 10 milijonų litų. Iš tų 10 milijonų ji turi savo asmeninį kreditą – apie 3 milijonus litų, už kuriuos nusipirko 38 proc. akcijų, apie kurias tiek daug ir ilgai kalba opozicija”, – sakė A. Brazauskas.

Ministras Pirmininkas teigė niekaip nebuvęs susijęs su šio viešbučio privatizavimu. Jis rėmėsi Vyriausiosios tarnybinės etikos komisija, kuri nerado Premjero sąsajų su jo žmonos verslu ar viešbučio privatizavimu.

A. Brazauskas teigė, jog greitai bus 50 metų, kai jis eina įvairias pareigas, tačiau dar niekuomet nebuvęs šitaip, kaip dabar, be jokio pagrindo apkaltintas.

„Mane taip ir kaltina: Brazauskas nutyli, Brazauskas kažko nepasako. Aš klausiu, ko aš nepasakau, man sako – jis vis tiek nutyli. Tada atsiduri tokioje situacijoje, kai nematai išeities”, – dėstė Premjeras. Jis tikisi, kad teisėsauga ištirs visus jam metamus kaltinimus.

Atsakydamas į klausimus, kodėl nenorėjo, kad Seime būtų sudaryta laikinoji komisija, Premjeras teigė nesuprantąs, ką ji tirtų, nes Vyriausioji tarnybinės etikos komisija jau nustatė, kad jis nėra susijęs su žmonos verslu.

Baigdamas savo kreipimąsi A. Brazauskas teigė manąs, jog koalicinė Vyriausybė dirba sėkmingai ir jis nemato priežasčių, kodėl turėtų subyrėti valdančioji dauguma.

Algirdas Brazauskas mano, jog opozicijos kaltinimai yra nepagrįsti.
2005-11-22 23:12

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , , , , , , , , , .

2 atsiliepimai į "A. Brazauskas kaltinimus vadina nepagrįstais"

  1. Vyriausybė

    KAs nori į mano vietą?

  2. gele

    jei premjeras teigia nekaltas ir viskas vikio skaidriai tai ko jis bijo tos komisijos reiskia yra ko bijoti

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.