Likimas politiką bloškia į Molėtų paežeres

Per sostinės mero rinkimus skandalingai pagarsėjęs Vilniaus miesto tarybos narys architektas Vilmantas Drėma įsigijo sodybą Molėtų rajone.

Būtent šiame rajone politikui 2003 metais teko praleisti porą dienų po to, kai jis per patį mero rinkimų įkarštį mįslingai pradingo iš savivaldybės posėdžių salės. Apie šio įvykio aplinkybes tarybos narys iki šiol kalba labai prieštaringai.

V.Drėmos sodyba yra Dailidžių kaime, netoli Išnaros ežero.

Beveik septynių hektarų sklypą su gyvenamuoju namu, ūkiniu pastatu bei daržine nekilnojamojo turto agentūra pardavinėjo pusantrų metų. Už sodybą buvo prašoma 85 tūkst. litų.

Mėgino slėpti pirkinio kainą

Vakar V.Drėma „Lietuvos rytui” tvirtino, kad jam pavyko nusiderėti iki 31 tūkst. litų. Prieštaringais pareiškimais garsėjantis politikas teigė turįs šį sandorį patvirtinančius dokumentus.

Tačiau nekilnojamojo turto agentūros atstovai paneigė V.Drėmos versiją apie neįtikėtiną sėkmę derantis dėl kainos.

Verslininkų teigimu, už sodybą prašomą kainą šiam pirkėjui pavyko sumažinti tik keliais tūkstančiais litų.

Be telefono, bet su apsauga

V.Drėma yra laikomas nukentėjusiuoju vis dar nesibaigiančioje Vilniaus mero rinkimų byloje, kurioje sostinės vadovui Artūrui Zuokui yra pareikšti kaltinamai papirkus tarybos narį.

Tiriant šią bylą paaiškėjo, kad per patį sostinės mero rinkimų įkarštį 2003 metų birželį susvyravusį politiką A.Zuoko bičiuliai buvo išvežę į sodybą Molėtų rajone.

Nuošalioje vietoje V.Drėmą saugojo vienos Vilniaus saugos tarnybos darbuotojai.

Miesto tarybos narys sodyboje buvo paliktas be telefono.

Tačiau teisme V.Drėma neigė, kad buvo prievarta išvežtas iš Vilniaus. Pailsėti į bendrovės „Rubicon group” vadovo Andriaus Janukonio draugui Linui Samuoliui priklausančią sodybą Molėtų rajone jis neva nutaręs vykti pats: „Niekas manęs prievarta į Molėtus nevežė. Tai buvo savotiškas atsiribojimas prieš mero rinkimus, aš norėjau pabūti vienas”.

Gavo pelningą užsakymą

Tačiau prokurorai tvirtina, esą A.Zuokas paprašė A.Janukonio, kad jo pažįstamas Darius Leščinskas sumokėtų V.Drėmai už balsavimą 20 tūkstančių litų.

Sostinės tarybos narys šiuos pinigus paimti atsisakė, bet verslininkai nenuleido rankų.

2003 metų birželį V.Drėmą bandyta dar kartą papirkti. Tuomet „Rubicon group” priklausančios įmonės su architekto išsilavinimą turinčiu V.Drėma esą sudarė konsultacijų sutartį dėl pramogų parko projektavimo.

Šios sutarties vertė buvo 150 tūkstančių litų. Dalį pinigų – 45 tūkstančius litų – V.Drėma gavo iškart.

Kaltinamajame akte teigiama, kad šia fiktyvia sutartimi sostinės tarybos nariui sumokėtas kyšis. Tačiau V.Drėma tvirtino nesupratęs, kad tokiu būdu bandyta jį papirkti.

Pinigai uždirbti sąžiningai?

Vakar V.Drėma „Lietuvos rytui” tvirtino sodybą nusipirkęs už sąžiningai uždirbtus pinigus: „Pastaruoju metu aktyviai dirbu ir užsidirbu”.

Vilniaus miesto savivaldybės paslaugų ir ūkio komiteto narys sakė šiuo metu pagal autoriaus sutartis projektuojantis įvairius objektus.

V.Drėma pareiškė, kad jau dešimt metų pildo turto ir pajamų deklaracijas.

„Nemanykite, kad aš toks kvailas. Esu viešas žmogus ir tikrai žinojau, kad tai paaiškės. Už sodybą sumokėti pinigai yra sąžiningai uždirbti. Galiu tai įrodyti”, – tvirtino politikas.

Išsipildė gyvenimo svajonė

Teismų maratono išvargintas savivaldybės tarybos narys aiškino sodybą nusprendęs įsigyti tam, kad turėtų vietą, kur galėtų pailsėti nuo visų negandų.

Tai, kad sodybvietė yra Molėtų rajone nekelia V.Drėmai blogų prisiminimų: „Negalvoju apie tai. Gyvenimas viską pats sutvarko taip, kaip reikia”.

Politikas neigė, kad įsigyti sodybą Labanoro girioje mintis jam kilo, kai per mero rinkimus buvo laikomas L.Samuolio sodyboje Molėtų rajone.

Anot V.Drėmos, turėti nuosavą sodybą prie ežero jis troškęs visą gyvenimą. Intensyviai ieškoti tokio namo jis pradėjo prieš porą metų. Politikas dairėsi į Molėtų pusę, kadangi čia patogus susisiekimas iš Vilniaus.

Tačiau jo pasirinkimą esą nulėmė sodybos kaina. Pasak V.Drėmos, sodybą nebrangiai pavyko nusipirkti todėl, kad ją nuo ežero skiria pelkėtas dirvožemis.

„Supratau, kad jeigu dar lauksiu, vėliau galiu nieko nerasti. Todėl pasirinkau pigų variantą, bet prie ežero”, – kalbėjo žvejoti mėgstantis politikas.

Didelių statybų neplanuoja

V.Drėmos įsigytoje sodyboje esančius statinius būtina rekonstruoti.

Dabartinė pastatų būklė architekto netenkina, bet didelių statybų jis neplanuoja.

Politikas norėtų gyventi ekologiškame name iš rąstų. „Tačiau viską darysiu pagal savo išgales”, – kuklinosi V.Drėma.

Pirmiausia jis ruošiasi perstatyti kluoną, o gyvenamąjį namą laikinai paversti statybinių medžiagų sandėliu.

V.Drėma teigė, kad šeima pritarė jo norams turėti nuosavą sodybą, tačiau pirkiniu neliko itin sužavėta.

Anot politiko, jo žmona norėtų, kad aplink būtų ne pelkė, o parketas: „Dėl vietos kilo konfliktas. Bet man tokia natūrali gamta dar labiau žavi. Be to, aš neuždirbu tiek, kad galėčiau nusipirkti tobulą sodybą”.
Tadas Ignatavičius

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.