„Kiekvienas vaizdo klipas – naujas išgyvenimas”

Maratas Sargsyjanas veda ne tik „Tango” TV laidą „Skanus savaitgalis su Maratu”, bet ir kuria Lietuvos atlikėjams vaizdo klipus. Net keturi jų šiemet dalyvauja jau trečius metus organizuojamuose „Tango” TV metų vaizdo-2005″ apdovanojimuose.

Paklaustas, kurie jo vaizdo klipai yra geriausi, režisūros subtilybių pirmame kurse besimokantis vaikinas atsakyti neskubėjo. „Kai kuriu vaizdo klipą, visada tikiu, kad rezultatas bus puikus”.

Paskutinis jūsų darbas – vaizdo klipas Geltonos dainai. Koks jis?

Pakeičiau Geltonos įvaizdį – aprengiau ją menininke. Kadangi merginai nesiseka meilėje, tai jos pasaulį pabandžiau vaizduoti kaip baletą.

Idėja – jūsų?

Taip. Tačiau pradžioje turėjau kiek kitokią klipo viziją. Dažnai pasitaiko, jog klipą įsivaizduoji vienokį, o nufilmuoji jį kitokį. Jei, kurdamas klipą, įgyvendini 30 procentų sugalvotos idėjos, būna rekordas.

Kuriant šį vaizdo klipą, kiek pritrūko iki rekordo?

(Juokiasi.) Manau, kad šis vaizdo klipas išėjo tikrai neblogas. Norėjau parodyti, kad „popsą” ir baletą galima suderinti. „Popsas” nėra vien tik gražus apsirengimas ir ritminiai šokiai. Mano tikslas buvo „popsą” parodyti kaip meną.

Šiuo metu Lietuvos muzikos akademijoje studijuojate režisūrą. Ar mokslai pakeitė jus kaip režisierių?

Be abejo. Anksčiau vaizdo klipus kurdavau taip, kaip pats suvokiau. Dabar, studijuodamas režisūrą, supratau, kad apie tuos pačius dalykus galima visai kitaip kalbėti. Na, žodžiais čia nepaaiškinsi… Dauguma mano, kad studijuojant Lietuvos muzikos akademijoje galima „suakademėti”. Tačiau taip nėra.

Ką turite galvoje, sakydamas „suakademėti”?

Daugumai atrodo, jog iš akademijos studentai išeina kampuoti, t.y. turintys režisūrinių štampų. Tokiai nuomonei nepritariu. Daug kas priklauso nuo žmogaus. Nežinau, koks būsiu režisierius ateityje, bet dabar, studijuodamas režisūrą, stengiuosi suprasti, kas ji kaip menas.

Sukūrėte vaizdo klipus ne vienam Lietuvos atlikėjui ir grupėms – Alanui, „Skamp”, „Kastanedai”, „Mango”, ŽAS. Ar galėtumėt išskirti, kuris iš sukurtų klipų, jūsų nuomone, buvo geriausias?

Man atrodo, kad „Skamp” sukurtas vaizdo klipas yra visai neblogas. Apskritai nelabai mėgstu girtis savo darbais. Nemanau, kad jie yra puikūs. Dirbant viskas atrodo kitaip – džiaugiesi, kad filmavimas vyksta sklandžiai, o kai pamatai rezultatą, nusivili.

O kodėl neperfilmuojate, jei nesate patenkintas rezultatu?

O kam? Klaidas reikia įsiminti ir, kuriant naują vaizdo klipą, jų nekartoti. Klipų gamyba nėra pelningas verslas. Aš tai darau dėl praktikos.

Ar vaizdo klipe filmuojamos scenos žvaigždės kelia ypatingų reikalavimų?

Ne. Jie – normalūs žmonės. Nors, tiesą pasakius, pasitaiko įvairių personažų, – juokiasi. – Kai vyksta filmavimas, žvaigždės neturi laiko maivytis ar reikalauti dėmesio. Reikia skubėti dirbti.

Su kuriuo atlikėju dirbti buvo smagiausia?

Man kiekvienas vaizdo kūrimas – tarsi naujas išgyvenimas. Negaliu tiksliai atsakyti, su kuriuo iš atlikėjų buvo įdomiausia dirbti. Viskas priklauso nuo to, kaip esi nusiteikęs tą dieną.

O šiaip, su Alanu daug kvailiojome. Reikėjo vaidinti, o jis įvairiausių „bajerių” prigalvojo. Teko rėkti ant jo, kad baigtų juokelius.

Geltona labai stengėsi įsiklausyti, ką aš sakiau, ko prašiau. Na, o ŽAS’us visada kankinu. Jie mėgsta išdykauti. Kartą Ezopas (Linas Karalius) prisigėrė ir dingo. Visą dieną nepasirodė filmavimo aikštelėje. Reikėjo keisti scenarijų.

Iš kur semiatės idėjų vaizdo klipams?

Iš gyvenimo. Būna, jog pamatytas įvykis gatvėje įkvepia.

Kurie iš jūsų filmuotų vaizdo klipų dalyvaus „Tango” TV metų vaizdo-2005″ apdovanojimuose?

„Kastanedos”, Geltonos, „Skamp” ir ŽAS vaizdo klipai.

Ar tikitės laimėti?

Na, tiesą pasakius, šiems apdovanojimams klipų specialiai nekūriau. Tačiau visada smagu, kai tavo darbą įvertina. Šiek tiek vilties turiu, kad būsiu apdovanotas…

Irena Kyguolytė

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Žiniasklaida su žyma , , , , , , , , .

1 atsiliepimas į "„Kiekvienas vaizdo klipas – naujas išgyvenimas”"

  1. jjjj

    🙂 😀 😉 😛 🙁 😥 😮 😐 😳 8) 🙄 😕 😡 👿 😯 💡

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.