Prizininkė sujaukė apdovanojimų ceremoniją

Planetos fitneso čempionate rusė savo medalį norėjo pasiimti svetimoje kategorijoje.

Griebė ne savo prizą

Žiopla sportininkė iš Rusijos pasaulio fitneso (kūno rengybos) mėgėjų čempionato apdovanojimą trumpam pavertė cirku.

Šeštadienį Vilniuje vykusiose planetos pirmenybių varžybose rusė Marina Katkova klasikinėje fitneso savo ūgio kategorijoje užėmė trečiąją vietą.

Tačiau pergalės džiaugsmas jai, matyt, aptemdė protą ir M.Katkova vietoj savo apdovanojimo griebė svetimą nugalėtojos taurę bei medalį.

Nesuprasdama, kas vyksta, kitos klasikinės fitneso kategorijos trečiosios vietos teisėta laimėtoja pradžioje tik stebėjo šį „cirką”, tačiau supratusi, jog negaus apdovanojimo, apsiverkė. Apsiašarojusią sportininkę ėmė guosti kitos turnyro dalyvės.

Sutrikę varžybų organizatoriai šiaip ne taip ištaisė klaidą, atėmė nepriklausančius M.Katkovai medalį ir taurę bei atidavė juos teisėtai savininkei.

„Juokinga situacija, – taip incidentą komentavo Lietuvos bei pasaulio fitneso federacijos prezidentas Edmundas Daubaras. – Sportininkė tikrai pasielgė žioplai, tačiau, reikia pripažinti, ne be pirmenybių organizatorių kaltės”.

Anot E.Daubaro, varžybose turėjo būti apdovanoti 90-ties kategorijų nugalėtojai ir prizininkai.

Dėl to turnyro geriausiųjų sportininkų pavardės buvo surašytos į kompiuterį ir čempionato teisėjai atsiimti medalius juos kvietė pasikliaudami būtent juo.

„Lyg tyčia kompiuteris per klasikinio fitneso apdovanojimo ceremoniją išsijungė ir teisėjams nugalėtojas teko kviesti ne pavardėmis, o numeriais, kuriais sportininkės varžėsi.

M.Katkova nesuprato ar blogai išgirdo skelbiamą numerį ir puolė atsiiminėti ne jai skirtą prizą”, – aiškino E.Daubaras.

Tačiau tai buvo vienintelis nesusipratimas čempionato metu, kurį vainikavo absoliučių pirmenybių nugalėtojų paskelbimas bei prizų – deimantų įteikimas.

Kovojo dėl briliantų

Antrąkart per dvejus metus Vilniaus Kongresų rūmuose įvykusiame pasaulio mėgėjų fitneso čempionate dėl apdovanojimų kovėsi daugiau nei 600 sportininkų iš 32 pasaulio šalių. Prizus iš Lietuvos išsivežė 90-ties kategorijų laimėtojai.

Didžiausio susidomėjimo sulaukė „peštynės” dėl laurų absoliučiose kategorijose bei kelialapių į profesionalų čempionatą.

Mat geriausieji mėgėjų pirmenybių dalyviai, be galimybės po savaitės vykti į Rusijos sostinėje, Maskvoje, vyksiančias profesionalaus fitneso varžybas, Vilniuje galėjo laimėti ir tikrus deimantus.

Korporacija „Fabrikant” įsteigė prizus – tris briliantus, kurių bendra vertė siekė 25 tūkst. litų.

Vienas apdovanojimas – lietuvei

Tikrais deimantais, iškovotais Vilniuje vykusiose varžybose, nuo šiol galės puoštis trys fitneso mėgėjų sporto atstovai.

Aerobinio fitneso absoliučia nugalėtoja tapo klaipėdietė Jolanta Mileriūtė, kuri gavo 0,25 karato (5 tūkst. litų vertės) deimantą.

Fitneso pirmenybių absoliučia nugalėtoja pripažinta juodaodė suomė Rachel Kauppila, kuriai atiteko 0,35 karato (8 tūkst. litų vertės) deimantas.

Šių pirmenybių absoliutus nugalėtojas rusas Aleksandras Baldinas namo išvyko savo rankose turėdamas 0,5 karato (12 tūkst. litų vertės) deimantą.

Antrus metus Lietuvoje rengtame čempionate šiemet užsiregistravo rekordinis – daugiau kaip 600 – dalyvių skaičius, iš kurių 70 atstovavo Lietuvai.

Iš mūsų šalies sportininkų savo kategorijose čempionais tapo klaipėdietis Ramūnas Sendrius bei kaunietis Vladislavas Pocius. Antrąsias vietas užėmė kaunietis Marius Leonavičius, vilnietis Vidmantas Malakauskas, trečiąsias – vilniečiai Rūta Bunkutė, Šarūnas Burba ir Andrius Pauliukevičius, marijampolietė Elena Stasiukynienė, klaipėdiečiai Roberta Mišeikienė ir Edvardas Rudys.

Pasaulio profesionalų fitneso čempionatas vyks lapkričio 26 dieną Maskvoje. Pagal Pasaulio fitneso federacijos varžybų sistemą, teisę rungtyniauti profesionalų grupėje įgyja pasaulio ir Europos čempionų titulus iškovoję sportininkai. Anot E.Daubaro, į pasaulio profesionalų pirmenybes vyks J.Mileriūtė, E.Stasiukynienė, Aleksandra Kukreš, R.Sendrius, M.Leonavičius ir Julius Tamulaitis.
„Ekstra žinios”

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.