Kėdainiuose bus rengiamas antras rinkimų turas

Per sekmadienį įvykusius Seimo rinkimus Kėdainių rinkimų apygardoje dar nepaaiškėjo, kas atstovaus Kėdainių rinkėjams Seime.

Dėl mažo rinkėjų aktyvumo kėdainiečiams nepavyko išsirinkti savo Seimo nario. Preliminariais Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) duomenimis, šioje apygardoje tvirtai pirmauja Kėdainių merė Virginija Baltraitienė, už kurią balsavo apie 59,45 proc. rinkėjų. Antroje vietoje atsidūręs Tėvynės sąjungos iškeltas teisininkas Stasys Šedbaras gavo apie 25 proc. rinkėjų balsų. V. Baltraitienė ir S. Šedbaras susirungs antrajame rinkimų ture.

Kaip Eltai sakė VRK pirmininkas Zenonas Vaigauskas, antrąjį rinkimų turą Kėdainių apygardoje planuojama surengti šių metų gruodžio 4 dieną.

Kiti dėl Seimo nario mandatų varžęsi kandidatai gavo žymiai mažiau rinkėjų balsų. Preliminariais duomenimis, už Steponą Navajauską balsavo apie 7 proc. rinkėjų, už Vytautą Valaitį apie 5 proc. rinkėjų, Tomas Bakučionis gavo mažiausiai – 3,71 proc. balsų. Per sekmadienį vykusius rinkimus į Seimą Kėdainių rinkimų apygardoje iki 19 val., preliminariais duomenimis, balsavo apie 22 proc. rinkėjų.

Jadvyga Bieliavska

2005-11-20 23:19

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.