Teisėjos vyras – su ištiesta ranka

Trakuose – neregėtas skandalas. Po teismų karuseles priversta suktis pati Trakų rajono apylinkės teismo pirmininkė.

Nuskurdęs Trakų verslininkas Janušas Rišardas Malinovskis pasiryžęs iš žmonos, Trakų rajono apylinkės teismo pirmininkės Česlavos Malinovskos, prisiteisti alimentus.

Moteris yra padavusi skyrybų pareiškimą, nes vyras esą nesirūpina šeima, žemina ją kaip moterį ir yra neištikimas.

Tuo tarpu Č.Malinovska įsitikinusi, kad per teismą prašydamas alimentų jos vyras siekia jai atkeršyti ir atimti tai, kas jai gyvenime brangiausia, – darbą teisme.

Visą turtą perrašė įsūniui

Anot J.Malinovskio, bėdos prasidėjo prieš ketverius metus, kai jo kreditoriai vienas po kito kreipėsi į teismą, o žmona įtikino vyrą visą turtą perrašyti jos sūnaus Andžejaus vardu, kurį J.Malinovskis buvo įsisūnijęs.

Vyras perrašė ne tiktai bendrai įrengtą namą Trakuose, ant Gilužio ežero kranto, ūkinį pastatą su įrengtais kambariais antrame aukšte, bet ir iš motinos paveldėtą žemės sklypą – 3,7 hektaro prie Markutiškio ežero, kurio vertė šiuo metu yra išaugusi kone iki šešiaženklio skaičiaus.

Nebeturėdamas vilties atgauti turtus, J.Malinovskis žengė negirdėtą Lietuvoje žingsnį – nusiuntė laiškus kreditoriams, pranešdamas, kad savo turtą yra padovanojęs įsūniui. Trys kreditoriai nedelsdami kreipėsi į teismą.

„Nenoriu mirti su skolomis”, – aiškino buvęs turtuolis.

Tuo pat metu jis neslepia vilties, kad, pardavus dovanotą turtą ir atsiskaičius su kreditoriais, jam gali likti lėšų gyvenimui.

Alkis – nuolatinis palydovas

Šiuo metu iš J.Malinovskio gaunamos senatvės pensijos – 447 litų – kiekvieną mėnesį išskaičiuojami 223 litai skoloms padengti. Jis tikisi iš 7600 litų algą per mėnesį gaunančios žmonos prisiteisti bent 600 litų per mėnesį.

„Man buvo labai sunku nugalėti savo išdidumą, tačiau alkis tapo mano nuolatinis palydovas”, – sako buvęs turtuolis.

Prieš savaitę jis gavo kvietimą į Lenkijos ambasados rengiamą priėmimą ir prisivertė ten nueiti tiktai norėdamas sočiai pavalgyti.

„Kas aš dabar? Ubagas! Būsimas bomžas!” – vaizdžiai aiškino žurnalistams J.Malinovskis.

Bankrutavo dėl namo remonto

J.Malinovskis išgarsėjo, kai Lenkijos prezidentas Lechas Walęsa per pirmąjį savo vizitą į Lietuvą neva neplanuotai sustojo prie jo parduotuvės, kur verslininkas iš anksto pasirūpino atvežti aukštą svečią sveikinančių lenkų. Tuomet pasipylė straipsniai apie jo lenkišką duoną kepančią kepyklą bei sėkmingą verslą.

Verslininkas su dviem sūnumis vienas pirmųjų pradėjo verslą dar kooperatyvų laikais: prekiavo savo pagamintais ledais iš ledų aparato, pastatyto prieš Trakų pilį, visą Lietuvą užvertė kukurūzų traškučiais.

Vėliau Trakų centre atidarė parduotuvę, kepyklą, mėsos cechą.

J.Malinovskio manymu, jo verslas būtų ir toliau klestėjęs, jei ne naujosios žmonos Česlavos statomas namas.

Užuot atsiskaitęs su kreditoriais, jis apyvartines lėšas skyrė žmonos pradėtam namui užbaigti, o vėliau – statinio kapitaliniam remontui ir baldams pagal to meto prabangos supratimą: įrengė treniruoklių salę, pirtį, virtuvės baldams teigia nepagailėjęs 38 tūkst. litų.

Buvo pastatytas ir ūkinis pastatas, kurio pirmame aukšte įrengti keturi garažai, o antrame – nuomoti skirti kambariai, gražiai sutvarkytas kiemas ir jame įrengtas dekoratyvinis tvenkinys.

Skolos vyro nebaugino

Klimpdamas į skolas vyras aiškino nesibaiminęs, nes kreditoriai juo pasitikėję, o teismo pirmininke tapusi žmona pradėjo gauti solidų atlyginimą.

Nepastebima įmonės komendantė, prieš tai prekiavusi gėlėmis laidotuvių namuose, po santuokos per kelerius metus iškilo į vieną aukščiausių teisėjų postų.

1998 metais J.Malinovskio įmonės turėjo pusės milijono litų skolų, bet, jo nuomone, tiekėjai neabejoję, kad su jais bus atsiskaityta.

Tiktai 2001-aisiais jie pagaliau kreipėsi į teismą, ir žmona esą pasiūliusi bendrą nuosavybę padovanoti aštuoniolikmečiam jos sūnui.

Moteris džiaugsis skyrybomis

Trakų teismo pirmininkė Č.Malinovska „Lietuvos rytui” daug kartų kartojo, kad jos vyras neseniai įsigijo 700 litų kainuojančius akinių rėmelius. „Reikia gyventi pagal savo gaunamas pajamas”, – aiškino ji pasiteiravus, kodėl jos vyras teigia badaująs.

Jos tikinimu, visų šių bylų dėl alimentų nebūtų, jei ji nebūtų teismo pirmininkė. Bet net jeigu tektų atsisveikinti su teismo pirmininko postu, ji džiaugsis, jeigu galės susitvarkyti savo gyvenimą ir gyventi be J.Malinovskio.

Apie dovanojimą kalbėjo nenoriai

Pokalbis apie nuosavybės dovanojimą nevyko taip sklandžiai. Teko daug kartų pakartoti klausimą, kol teisėja paaiškino, jog prieš kelerius metus nerimaudama prieš sunkią operaciją pranešusi vyrui apie savo valią padovanoti turtą sūnui, ir jis su tuo neva sutikęs bei pasirašęs dokumentus, kad dovanoja bendrą jų nuosavybę – namą.

Jos tikinimu, su pašlijusiu verslu, gresiančiu bankrotu ir antstoliais tai neturėję nieko bendra.

Dar nenoriau Č.Malinovska kalbėjo apie jos sūnui dovanotą J.Malinovskio paveldėtą žemės sklypą. Galų gale buvo pareikšta nuomonė, kad J.Malinovskis yra dovanojęs žemės savo sūnums iš pirmosios santuokos, todėl ir jo trečiam, įsūnytam vaikui, reikėjo padovanoti žemės, nes visi vaikai lygūs.

Kotletai visai savaitei

Šiuo metu J.Malinovskis kas savaitę perka po kilogramą faršo ir važiuoja į Elektrėnus, kur pirmoji jo žmona Regina iškepa kotletų.

Tuos kotletus jis valgo visą savaitę užsikąsdamas duona.

Buvęs verslininkas geria karštą vandenį iš termoso. Kambaryje jis neturi netgi elektrinės viryklės, nes baiminasi, kad gali būti pareikalauta mokėti už elektrą, o tiek pinigų jis teigia neturįs.

Jis džiaugiasi, kad kol kas gali iki valios žiūrėti televizorių savo kambariuose tame pat name.
Dalia Gudavičiūtė

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.