Princas Čarlzas padavė į teismą žiniasklaidą, išspausdinusią jo dienoraščio ištraukas

Didžiosios Britanijos princas Čarlzas (Charles) padavė į teismą bendrovę „Associated Newspapers”, kurios leidžiamas savaitraštis „Mail on Sunday” viešai paskelbė asmeninio princo dienoraščio ištraukas, tarp kurių buvo pastabų, menkinančių Kinijos diplomatus.

Kaip pranešė Klarenso rūmai, advokatai mano, jog laikraštis „Mail on Sunday” pažeidė princo autorines teises ir teisę į privatumą. Tuo tarpu pats leidinys tvirtina, kad jis tekstus gavo visiškai teisėtu būdu.

Praeitą savaitę šio bulvarinio laikraščio išspausdintose publikacijose buvo ir Čarlzo požiūris į 1997-aisiais įvykusį Honkongo perdavimą Kinijai. Viename komentare princas Kinijos diplomatus pavadino „pasibaisėtinomis senomis vaško statulomis”, o Honkongo perdavimo ceremoniją – „siaubingu sovietinio stiliaus” spektakliu. Be to, tuometinio Kinijos prezidento Dzian Dzeminio (Jiang Zemin) kalbą Čarlzas neva pavadino „propaganda”.

„Tai principo reikalas”, – teigiama Čarlzo asmeninio sekretoriaus sero Maiklo Pyto (Michael Peat) pareiškime.

„Kaip niekas kitas, Velso princas turi teisę rašyti privačius dienoraščius, kurių ištraukos nebūtų skelbiamos. Šis dienoraštis buvo nukopijuotas ir perduotas „Mail on Sunday” be leidimo. (Laikraščiui) „Mail on Sunday” tai aiškiai pranešėme penkis kartus tiek raštu, tiek žodžiu”, – pažymėjo princo sekretorius.

Teigiama, kad princas asmeniniuose dienoraščiuose rašo savo įspūdžius iš oficialių vizitų. Vėliau maždaug 100 kopijų išsiuntinėjama Čarlzo draugams, giminaičiams ir kitiems princo aplinkos žmonėms.

Tai jau ne pirmas kartas, kai karališkoji šeima įsivelia į teisminius ginčus su britų žiniasklaida. 2003 metų lapkritį teismas uždraudė laikraščiui „Daily Mirror” spausdinti Bakingemo rūmuose liokajumi slapta įsidarbinusio žurnalisto Rajano Perio (Ryan Perry) publikacijas, kuriose buvo pateikiama pikantiškų detalių iš kasdienio karališkosios šeimos gyvenimo.

Vaidotas Beniušis

2005-11-18 19:21

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.