Šeimos teisinius santykius nagrinės busimieji Lietuvos teisininkai

Šį savaitgalį (lapkričio 19-20 d.) Druskininkuose vyks Lietuvos aukštųjų ir aukštesniųjų teisės mokyklų studentų teisinių žinių olimpiados „STOP” finalas.

Jaunieji teisininkai varžysis įvairiose rungtyse, dalyvaus teismo proceso inscenizacijoje ir demonstruos įgytas žinias Šeimos teisės srityje. Renginio globėjas teisingumo ministras dr. Gintautas Bužinskas renginio išvakarėse nuoširdžiai tikiuosi, kad įgytas teisines žinias apie šeimos teisinius santykius jaunieji teisininkai vertins ne tik kaip žmonių galimybes bylinėtis, bet ir kaip teisių bei pareigų visumą”. „Džiaugiuosi, kad tokie neformalūs jaunimo projektai tampa puikia galimybe ugdyti naują ir tvirtą teisininkų kartą”, pažymi teisingumo ministras.

Jaunimo teisinių žinių „STOP” projektas organizuojamas siekiant ne tik įvertinti olimpiados dalyvių teisines žinias, bet ir atkreipti aukštųjų ir aukštesniųjų teisės mokyklų ir potencialių darbdavių dėmesį į teisininkų sugebėjimus ir poreikius. Taip pat sudaryti studentų teisininkų ir aukštųjų bei aukštesniųjų teisės mokyklų reitingus. Tokią priemonę Teisingumo ministerija remia kaip vieną iš būdų tinkamai pasirengti kitų teisinio švietimo priemonių įgyvendinimui.

Kaip žinia, praėjusiųjų metų pabaigoje Vyriausybė patvirtino Visuomenės teisinio švietimo programą, kurios tikslas – pagerinti teisinės informacijos prieinamumą visuomenei. Siekiama sukurti ilgalaikį teisinės sąmonės ugdymo pagrindą, ugdyti savarankiškai mąstantį pilietį, kuris sugebėtų savarankiškai pasinaudoti savo teisėmis. Šiemet rugpjūtį buvo patvirtintos konkrečios priemonės, kuriomis artimiausiais metais bus ne tik stengiamasi plėsti teisės pagrindų disciplinos dėstymą vidurinėse mokyklose, bet ir skatinti neformalų jaunimo teisinį švietimą. Atskirą dėmesį numatoma skirti leidžiant populiaria kaba parengtus leidinius apie žmonių teises skirtingose srityse. Bus plečiamas ir teisinės informacijos prieinamumas internete.

Šiuo metu Lietuvos teisininkai ruošiami trijose aukštuosiuose universitetinėse mokyklose – Vilniaus Universitete, Mykolo Romerio universitete ir Vytauto Didžiojo universitete. Vis daugiau absolventų šioje srityje paruošia ir kito tipo aukštosios bei aukštesniosios mokyklos.

Teisė studentų olimpiada organizuojama jau 8 metus. Jos pagrindinis organizatorius – Europos studentų teisininkų asociacija (ELSA).

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Švietimas su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.