Mokytojai dirbs gidais

Padirbėti gidais ir papildomai užsidirbti litų daugiausia panoro pedagogų.

Šios profesijos žmonių gausiausias būrys atsiliepė į Klaipėdos turizmo ir kultūros informacijos centro kvietimą lankyti gidų kursus ir pasirengti kitų metų turistiniam sezonui.

Centro specialistė Rasa Dirgėlaitė „Klaipėdai” sakė, kad į kvietimą atsiliepė ir šį mėnesį prasidėjusius kursus lanko 37 vyrai ir moterys.

Tai daugiausia geografijos, istorijos, lietuvių bei užsienio kalbų, taip pat kitų dalykų mokytojai.

Tarp būsimųjų gidų yra ir dešimt studentų.

Kursai truks šešis mėnesius. Per tą laiką Klaipėdos universiteto dėstytojai būsimuosius gidus supažindins su Mažosios Lietuvos istorija, kultūriniu bei jūriniu paveldu, ekskursijų vedimo metodika bei daugeliu kitų dalykų, būtinų bendraujant su turistais.

Greitai atsipirks

Tarp uostamiesčio gidų daugiausia yra kalbančių rusų, anglų ir vokiečių kalbomis.

Tačiau, kaip pastebėjo R.Dirgėlaitė, džiugina tai, kad Klaipėdoje atsiranda žmonių, su turistais galinčių bendrauti olandų, lenkų, ispanų ir kitomis užsienio kalbomis.

Mokant užsienio kalbų, negaila už kursus sumokėti 700 litų, o studentams – dviem šimtais mažiau.

„Kursai greitai atsipirks. Už vieną ekskursijos, pravestos užsienio kalba, valandą gidas gaus 70 litų užmokestį”, – paaiškino R. Dirgėlaitė.

Padaugėjo turistų

Naujų gidų poreikį lėmė smarkiai padidėjęs turistų srautas.

Pernai per visus metus Turizmo ir kultūros informacijos centras aptarnavo apie 16 tūkst., o šiemet per dešimt mėnesių – beveik 45 tūkst. turistų.

„Šiųmetinių uostamiesčio svečių pagausėjo dėl keleivių iš kruizinių lainerių. Tarp Klaipėdą aplankančių užsieniečių daugiausiai yra Vokietijos gyventojų, taip pat turistų iš Italijos, Prancūzijos, Latvijos ir Estijos”, – sakė R.Dirgėlaitė.

Audronė Gliožerienė

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Laisvalaikis su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.