Vilniečiai rengiasi iššūkiui Barselonoje

Nesėkmingai Eurolygą pradėjusio Vilniaus „Lietuvos ryto” šįvakar laukia itin sunkus išmėginimas – rungtynės Ispanijoje su garsiąja „Barcelona”, pastaruoju metu besivadinančia „Winterthur FCB”.

„Lietuvos rytą” skatins kovoti užgautos ambicijos ir pasipylusi kritika. „Winterthur FCB”, praėjusiame ture 63:66 pralaimėjusi Stambulo „Efes Pilsen”, stengsis reabilituotis. Garsusis klubas, kurį šį sezoną pradėjo treniruoti buvęs „Tau Ceramica” strategas Duško Ivanovičius, nebus linkęs dalyti taškų debiutantams, juo labiau žaidžiant namuose.

Pavojingiausi – gynėjai

„Šiam mačui rengėmės ypač atsakingai. Kaip mums pavyko, pamatysime per rungtynes. Tačiau aišku, jog bus labai sunku, – kalbėjo „Lietuvos ryto” vyriausiojo trenerio Neveno Spahijos asistentas Robertas Kuncaitis. – Negalėčiau pasakyti, kad mūsų komandos krepšininkai jaučiasi palūžę po nesėkmingo debiuto, tačiau matyti, kad pralaimėjimai juos slegia. Stengsimės atsitiesti”.

Vilniaus ekipos treneriai ir žaidėjai daug laiko praleido studijuodami „Winterthur FCB” rungtynių vaizdo įrašus ir ieškodami silpnesnių komandos žaidimo vietų.

„Lietuvos ryto” gynėjas Mindaugas Lukauskis pastebėjo, kad pavojingiausi Barselonos ekipos žaidėjai yra gynėjai: „Ši komanda turi aštuonis ar devynis lygiaverčius žaidėjus, bet pavojingiausi yra Chuanas Karlosas Navaras, Džianluka Bazilė ir įžaidėjas Šamondas Viljamsas. Sunkieji krašto puolėjai ir „centrai”, sprendžiant iš „Winterthur FCB” žaidimo stiliaus, nėra tokie svarbūs”.

D.Ivanovičius gyrė varžovus

Pasak M.Lukauskio, visi jo komandos draugai yra geros sportinės formos, jie itin daug dirbo tobulindami gynybą.

„Jeigu mums šįkart pavyktų ir užpulti, galime tikėtis sėkmės”, – vylėsi krepšininkas.

„Barselonos komanda – viena stipresnių Eurolygoje, tačiau ji nėra nenugalima. Jeigu mums pavyks žaisti taip, kaip esame suplanavę, bus įdomu stebėti, kaip varžovams seksis įveikti mūsų sumanymus. Tačiau ir jie rengsis rimtai kovai su mumis, nemanau, kad tokio lygio komanda leistų sau neįvertinti priešininkų. Svarbiausia – mums patiems gerai žaisti”, – kalbėjo R.Kuncaitis.

Iš tiesų D.Ivanovičius pareiškė, kad daug jaunų ir talentingų žaidėjų turinčią Vilniaus komandą reikia gerbti: „Mūsų varžovai pralaimėjo abejas rungtynes, tačiau jas galėjo ir laimėti. Jie gali gerai žaisti. Ši komanda mėgsta atletišką krepšinį, nevengia kontakto. „Lietuvos ryto” žaidėjai moka pulti, bet gerai ginasi ir puikiai kovoja dėl kamuolio po varžovų krepšiu”.

Stengsis susigrąžinti šlovę

A grupėje „Lietuvos rytas”, pralaimėjęs abejas rungtynes, grupėje užima aštuntąją vietą.

„Winterthur FCB” yra trečioje vietoje, iškovojusi vieną pergalę ir patyrusi vieną pralaimėjimą. Beje, šioje grupėje tokį pat taškų kraitį turi net šešios komandos, o jų vietas lemia geresnis įmestų ir praleistų taškų santykis.

Barselonos ekipa tvirtai pirmauja Ispanijos čempionate, laimėjusi visas septynerias rungtynes. Eurolygoje naudingiausiai žaidžia gynėjas Chuanas Karlosas Navaras, vidutiniškai įmetantis po 22 taškus per rungtynes ir pataikantis 53 proc. dvitaškių ir tritaškių.

Nors D.Ivanovičius teigia, kad „Winterthur FCB” tikslas yra patekti į TOP-16 varžybas, neverta abejoti, kad 14 kartų Ispanijos čempionatą ir prieš dvejus metus Eurolygą laimėjusiam klubui keliami daug aukštesni tikslai, o svarbiausias jų – grąžinti klubui ankstesnę šlovę, nes praėjusį sezoną Barselonos ekipa nieko nelaimėjo nei Eurolygoje, nei Ispanijos čempionate.

Dovilė Kamarauskienė

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.