Moteris tąsė tarnautoją už plaukų

Kartą įžūlaus vyriškio auka tapusi moteris – vėl dėmesio centre. Šįkart teismas teisė jau ją pačią.

Panevėžio miesto savivaldybėje sumušusi ten dirbančią moterį 39 metų panevėžietė Eurika Morkūnienė negalės kurį laiką bendrauti su nukentėjusiąja, nors į savivaldybę ateitų ir labai svarbiais reikalais.

Už viešosios tvarkos pažeidimą E.Morkūnienė buvo nuteista 1 metams laisvės apribojimo – šiuo laikotarpiu jai uždrausta bendrauti su socialine darbuotoja Vilija Butkevičiūte, šioje baudžiamojoje byloje pripažinta nukentėjusiąja.

E.Morkūnienei teko teisme aiškintis dėl šiemet vasarą Panevėžio socialinės paramos centre įvykusio netikėto incidento, kai savo darbo vietoje nuo jos nukentėjo ten dirbanti V.Butkevičiūtė.

Į kabinetą užėjusi E.Morkūnienė moterį ne tik sumušė, bet ir tampė už plaukų, daužė jos galvą į spintą. Nukentėjusiajai buvo padarytas nežymus sveikatos sutrikdymas.

Tokie E.Morkūnienės veiksmai buvo įvertinti kaip viešosios tvarkos pažeidimas. Po jos apsilankymo miesto savivaldybėje tądien buvo sutrikdytas darbas.

Savo kaltę teisiamoji pripažino iš dalies. Tardama paskutinįjį žodį E.Morkūnienė kreipėsi ir į V.Butkevičiūtę.

„Vilija, būk rami, aš tavęs neliesiu. Nebuvo manyje keršto”, – trumpai tarstelėjo E.Morkūnienė. Po to teisiamoji dar kartą pakartojo, kad nukentėjusioji gali jaustis visiškai rami.

Šios baudžiamosios bylos nagrinėjimas nebuvo ilgas. Tereikėjo apklausti pačią teisiamąją, nukentėjusiąją bei įvykį mačiusią liudytoją.

Posėdis užtruko gerą pusdienį. Ryte pradėjęs nagrinėti baudžiamąją bylą, tą pačią dieną po pietų Panevėžio miesto apylinkės teismas paskelbė ir nuosprendį.

Bylos nagrinėjimo metu E.Morkūnienė sunkiai nustygo savo vietoje. Nukentėjusiajai bei liudytojai duodant parodymus moteris nuolat replikavo.

Neapsikentusi teisėja net kelis kartus ją perspėjo. Liautis replikuoti savo ginamąją ragino ir E.Morkūnienės advokatas.

Pamačiusi į posėdžių salę įeinantį žurnalistą E.Morkūnienė puolė klausti, ko šis čia atėjo. Išgirdusi teisėjos paaiškinimą, kad posėdis viešas ir jame gali dalyvauti visi norintieji, teisiamoji buvo nepatenkinta.

„Iš manęs reklamą daro. Straipsniai pirmuose puslapiuose būna”, – įsikarščiavusi rėžė E.Morkūnienė.

Iš pradžių buvo mandagi

Prieš kurį laiką E.Morkūnienė kreipėsi į centrą prašydama skirti jai vienkartinę pašalpą iš savivaldybės lėšų, tačiau paramos teikimo komisija pinigų neskyrė.

„Apie tai turėjau ją informuoti aš. E.Morkūnienė ėmė man priekaištauti, lyg aš skirstyčiau pašalpas. Po to ji leidosi kalbėti apie asmeninius dalykus.

Atsiprašiau, kad tai ne darbo klausimai, ir nesileidau į jokius pokalbius”, – dar šią vasarą įvykusį pokalbį prisiminė V.Butkevičiūtė.

Panevėžio socialinės paramos centre incidentas, po kurio E.Morkūnienė atsidūrė teisiamųjų suole, įvyko šiemet rugpjūčio 18 dieną.

Kabinete, kuriame tvarkomi dokumentai dėl vienkartinių pašalpų skyrimo, be V.Butkevičiūtės, buvo ir jos kolegė, kai į vidų įžengė E.Morkūnienė.

Kaip tik tuo metu, kai pasirodė E.Morkūnienė, V.Butkevičiūtei paskambino socialinės paramos centro direktorė ir paprašė užeiti pas ją. Abi moterys susitiko beveik tarpduryje.

Kad netrukus įvyks incidentas, nei V.Butkevičiūtė, nei prie stalo sėdėjusi jos kolegė net nenujautė. Užėjusi į kabinetą E.Morkūnienė mandagiai pasisveikino.

Moteris staiga sužvėrėjo

„Priėjusi prie manęs, patraukė į save ir atsivėdėjusi šėrė į veidą. Smūgis buvo gana stiprus, net trumpam praradau orientaciją. Viskas buvo taip netikėta, kad išmušė iš vėžių”, – pasakojo V.Butkevičiūtė.

Paskui E.Morkūnienė įsikabino socialinei darbuotojai į plaukus, pradėjo tąsyti ir daužyti galvą į spintą.

„Iš skausmo ir netikėtumo apsiginti pati nebesugebėjau. Bandžiau atitraukti jos rankas”, – duodama parodymus teisme dėstė nukentėjusioji.

Nežinia, kaip viskas būtų klostęsi toliau, bet V.Butkevičiūtės kolegė paskambino paramos centro sekretorei. Išgirdusi, jog kviečiama pagalba, smurtautoja išėjo.

Kodėl moteris ją užpuolė, V.Butkevičiūtė tvirtino iki šiol taip ir nesupratusi.

Nebesuvaldė nualintų nervų

Šios vasaros pradžioje „Panevėžio rytas” plačiai rašė apie miesto savivaldybėje nuskambėjusį skandalą, kai buvusi socialinės paramos centro darbuotoja E.Morkūnienė ryžosi kreiptis į miesto apylinkės teismą dėl jos kūdikio tėvystės nustatymo.

Tąkart moteriai pavyko teisme įrodyti, jog tarnybiniame savivaldybės automobilyje pradėto jos kūdikio tėvas yra to paties centro vairuotojas 47 metų Ričardas Dūda.

Vyrui nepavyko nuneigti tėvystės ir išsisukti nuo vaiko išlaikymo.

Spėjama, kad smurto protrūkis Socialinės paramos skyriuje galbūt buvo išprovokuotas ir šios istorijos. Teisiamosios advokato nuomone, E.Morkūnienei paprasčiausiai buvo išsekę nervai.

„Gimdymas, teismų maratonai padarė savo. Esant nervinei įtampai moteris nebesugebėjo suvaldyti savo jausmų”, – kalbėjo jos gynėjas.

Nukentėjusiosios paklausta, kodėl užpuolė būtent ją, E.Morkūnienė atsakė: „Jis (R.Dūda) jaučiasi moraliai teisus. Leidžia laiką su jumis, turi kas jį palaiko”.

Darius Krasauskas

„Panevėžio rytas”

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.