Buvę valstybių ir vyriausybių vadovai ragina V. Putiną laikytis demokratijos

Aštuoni buvę valstybių ir vyriausybių vadovai laiške Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui sukritikavo žmogaus teisių padėtį jo šalyje.

Įkalinto buvusio naftos magnato Michailo Chodorkovskio ir kitų Kremliaus kritikų bylos „kelia įtarimą, kad Rusijos vyriausybė nori užčiaupti savo priešininkus ir pašalinti juos iš politinio gyvenimo”, sakoma laiške, kurį antradienį Prahoje išplatino buvusio Čekijos prezidento Vaclavo Havelo biuras. Jis buvo tokio laiško iniciatorius. Laišką, be kitų, pasirašė Brazilijos ir Airijos eksprezidentai Fernandas Enrikė Kardosas (Fernando Henrique Cardoso) ir Meri Robinson (Mary Robinson).

Mes raginame „Rusijos vyriausybę ir pirmiausiai Jus asmeniškai” gerbti tarptautinius individualios laisvės standartus, sakoma V. Putinui adresuotame laiške. Kartu eksvadovai kreipėsi į tarptautinę bendriją, ragindami santykiuose su Rusija žmogaus teisių neaukoti ekonominių interesų naudai.

Laišką taip pat pasirašė buvęs Kanados ministras pirmininkas Kimas Kempbelas (Kim Campbell), buvusi Islandijos vadovė Vigdis Finbogadotir (Vigdis Finnbogadottir), Albanijos eksprezidentas Reksdžepas Meidanis (Rexhep Meidani), Rumunijos ekspremjeras Petrė Romanas ir Bulgarijos ekspremjeras Filipas Dimitrovas.
2005-11-15 18:51

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.