Nelegalaus spirito ir kontrabandinių cigarečių sandėlį saugojo signalizacija

Vėlyvą lapkričio 12-osios pavakarę Muitinės kriminalinės tarnybos (MKT) pareigūnai Alytaus miesto privačių garažų rajone aptiko gerai užmaskuotą nelegalų spirito ir kontrabandinių cigarečių sandėlį. Jame pareigūnai aptiko 65 plastikines talpas (apie 2000 litrų), kaip spėjama, spirito, taip pat 45 dėžes kontrabandinių cigarečių „Saint George”. Preliminariais duomenimis sulaikytų nelegalių rūkalų ir spirito vertė viršija 136 tūkst. Lt.

Gavę informacijos, kad viename iš Alytaus garažų nelegaliai saugomas didelis kiekis spirito bei rusiškų kontrabandinių cigarečių, MKT pareigūnai šeštadienį, apie 17 val. vakaro, patikrino minėtą pastatą. Kaip paaiškėjo kiek vėliau, šį garažą nepažįstamiems asmenims nuomojo viena Alytaus gyventoja, kuri dalyvavo pareigūnams tikrinant minėtą statinį.

Patekti į garažo vidų nebuvo lengva – jį saugojo ne tik masyvios spynos, bet ir įmantri signalizacija, pradėjusi skleisti garsinį pavojaus signalą, vos tik pareigūnai pabandė atidaryti duris.

Patekę į garažo vidų, pareigūnai išvydo, jog palyginti nedidelė, 18 kv. metrų patalpa užkrauta dėžėmis su cigaretėmis bei plastikinėmis talpomis su skysčiu, skleidžiančiu spirito kvapą.

Iš viso garaže buvo rasta daugiau nei 22 tūkst. pakelių rūkalų „Saint George” su rusiškomis banderolėmis ir 65 plastikinės trisdešimties litrų talpos, kuriose teliūskavo, kaip spėjama, į Lietuvą nelegaliai įvežtas spiritas. Daugelio plastikinių talpų alkoholio kvapą skleidžiantis skystis buvo violetinės spalvos, su lenkiškomis etiketėmis, ant kurių užrašyta, jog tai – automobilių langų ploviklis. Kaip rodo pareigūnų patirtis, paprastai tokį, dažais nuspalvintą spiritą, nelegalūs prekeiviai įveža į Lietuvą kaip langų ploviklį, o vėliau cheminiu būdu jį išvalo.

Taip pat garaže buvo aptiktas vienas rankinis ir du elektriniai siurbliai skirti spiritui išpilstyti. Sprendžiant iš aptiktų daiktų, garaže turėjo būti stambus nelegalaus verslo kontrabandinėmis cigaretėmis bei spiritu centras, savo „produkcija” aprūpinęs nemenką dalį Alytaus gyventojų.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.