Mėginta sutrikdyti Vilniaus greitosios medicinos pagalbos stoties darbą

Nesutarimų tarp darbuotojų profesinės sąjungos ir vadovybės kamuojamoje Vilniaus greitosios medicinos pagalbos stotyje – naujas akibrokštas. Dėl pirmadienį stotyje įvykdytos vagystės ir bandymo paralyžiuoti greitosios medicinos pagalbos stoties darbą konfliktuojančios pusės kaltina viena kitą.

Naktį išlaužus antrame aukšte esančio sanitarinio mazgo duris, buvo bandoma vandeniu užlieti serverinės įrangą.

Vilniaus greitosios medicinos pagalbos centro atstovo spaudai Mato Juškevičiaus teigimu, į serverinę patekęs vanduo galėjo sunaikinti telekomunikacinį mazgą. Tuomet būtų nebeveikęs telefonas 03, pacientai nebegalėtų prisiskambinti, būtų sunaikinti visi serveryje saugomi įrašai apie kvietimus ir kiti duomenys.

Nepaisant šio įvykio, įstaigos darbas nesutriko. „Izoliacinės medžiagos, plieninės durys, atskiras oro kondicionavimo tiekimas apsaugojo serverinę, ir vanduo į ją nepateko. Telekomunikacinis mazgas dirbo kaip įprasta. Telefonas taip pat veikė visu pajėgumu, buvo aptarnauti visi pacientai”, – Eltai teigė M. Juškevičius.

Jo nuomone, įsilaužėliai – greičiausiai tos pačios įstaigos darbuotojai, nes į Greitosios medicinos pagalbos stotį pašaliniams patekti sunku.

Pirmadienio rytą į darbą atėję greitosios medicinos pagalbos stoties administracijos darbuotojai taip pat pasigedo administratorės kompiuterio su monitoriumi, rado užkimštus unitazus, nulaužytus kranus.

Dėl šio įvykio pradėtas ikiteisminis tyrimas. Kol kas nežinoma, kas galėjo įsilaužti į greitosios pagalbos stotį, ar su tuo susiję kuro grobstymu ir „prekyba lavonais” administracijos kaltinami profesinės sąjungos nariai. Tai nustatys teisėsaugos organai – teigiama įstaigos pranešime spaudai.

Paklaustas, ar tai, jog nusikaltimas įvykdytas atsistatydinus Greitosios medicinos pagalbos stoties direktoriui Rimantui Šagždavičiui nėra sutapimas, M. Juškevičius Eltai sakė: „Aš manau, kad gyvenime sutapimų nebūna”.

Savo ruožtu Greitosios pagalbos profesinės sąjungos vadovas Tadeušas Rodzas atmetė bet kokius įtarimus ir pareiškė, jog nei pati profsąjunga, nei kas nors iš profsąjungos narių tikrai nėra su šiuo įvykių susiję.

„Tai eilinis šmeižtas. Jau ieškome advokatų ir ketiname dėl viso to kreiptis į teismą. Bus nemažas ieškinys”, – Eltai sakė įstaigos profesinės sąjungos vadovas.

ELTA primena, jog praėjusią savaitę protesto akcijas surengę Greitosios medicinos pagalbos stoties profesinės sąjungos atstovai reikalavo atlikti įstaigos veiklos auditą, padengti jos skolas, rūpintis darbuotojų darbo sąlygomis ir socialinėmis garantijomis. Vienas svarbiausių piketo organizatorių reikalavimų buvo atstatydinti įstaigos vadovą R. Šagždavičių ir jo paskirtą administraciją.

R. Šagždavičius, kuriam dėl 1,5 mln. litų iššvaistymo atliekamas ikiteisminis tyrimas, praėjusią savaitę buvo pareiškęs, jog atsistatydins iš Vilniaus greitosios medicinos pagalbos stoties direktoriaus pareigų, tačiau tą pačią dieną savo sprendimą atšaukė.

Jis pareiškė ir toliau sieksiąs, kad nenutrūktų ikitesminiai tyrimai dėl šios įstaigos darbuotojų „lavonų biznio”, vaistų pardavinėjimo, kuro grobstymo.

Anot R. Šagždavičiaus, dalis greitosios medicinos pagalbos stoties profsąjungos narių ir jos vadovas Tadeušas Rodzas įtariami dalyvavę Greitosios medicinos pagalbos stoties darbuotojų ir Vilniaus laidojimo rūmų vadovų susitarime dėl informacijos pardavimo apie mirusius žmones, taip pat kuro, skirto greitosios pagalbos automobiliams, grobstymu.

2005-11-14 14:42

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.