Milžiniški marškinėliai taiko į rekordų knygą

Panevėžio jaunimas – ne iš kelmo spirtas. Tai jis praėjusį šeštadienį įrodė originaliais projektais stebinusioje jaunimo dienoje.

Iš gausybės nuo ryto iki vakaro miesto bendruomenių rūmuose šurmuliavusių renginių bene įspūdingiausiu tapo milžiniškų marškinėlių pristatymas.

Studentų išpiešti ir rėmėjų bei projekto partnerių logotipais išpuošti marškinėliai yra 7,62 metro ilgio ir 5,47 metro pločio, sveria 16 kg 100 g.

Tokiam milžiniškam kūriniui reikėjo ypatingos erdvės, todėl jis buvo iškabintas ant miesto bendruomenių rūmų sienos.

Panevėžiečių marškinėliai pretenduoja patekti į Lietuvos rekordų knygą, aplenkdami Kaune prieš mėnesį pasiūtus „Žalgirio” marškinėlius. Jų ilgis 6,67 metro, plotis 4,62 metro.

Prakaitą liejo 8 dienas

Pasiūti milžiniškus marškinėlius sumanė Panevėžio sveikatingumo draugijos „Baltoji ugnis” vadovė Lilija Kryževičienė.

Jos idėją įgyvendino 12 Panevėžio kolegijos Dailės technologijų fakulteto studentų ir 3 dėstytojai – Daiva ir Sigitas Laurinavičiai bei Daiva Stropaitienė.

„Iš pradžių bijojom, kad tokių didelių marškinėlių nepasiūsim, bet paskui įsivažiavom. Siuvome juos iš lino, sunaudojome visą ruloną medžiagos. Turėjome dvi siuvamąsias mašinas ir keitėmės po du žmones”, – pasakojo marškinėlius siuvęs studentas Sigitas Krištopaitis.

Pasiūti milžinišką drabužį prireikė aštuonių dienų.

S.Krištopaitis tikino, jog marškinėlius, kurių savikaina 2 tūkstančiai litų, atsiras, kur padėti.

Pasak jo, jei būtų skelbiamas aukcionas, pradinė marškinėlių kaina būtų 4 tūkstančiai litų.

Studentai juokavo, kad sudėtingiausia būtų rasti tokį milžiną manekeną, kuris pademonstruotų šį drabužį.

Renginys vijo renginį

Rekordinio dydžio marškinėlių pristatymas paįvairintas aerobikos, breiko, šiuolaikinių šokių šou, buvo ne vienintelis Panevėžio jaunimo dienos projektas.

Panevėžiečiai šią dieną paminėjo įvairiais renginiais.

Gitaristai iš Vilniaus, Kauno, Panevėžio, Biržų, Rokiško, Kupiškio, Pasvalio suvažiavo į Lietuvos jaunųjų socialliberalų sąjungos Panevėžio skyriaus surengtą festivalį „Sidabrinė styga 2005”.

Antrąsyk rengiamame festivalyje skirtingose amžiaus grupėse varžėsi 34 gitaristai.

Į renginį pakviesta socialinės apsaugos ir darbo ministrė Vilija Blinkevičiūtė gyrė aktyvų jaunimą už įdomius projektus.

Jaunimo dienos metu taip pat vyko mugė, kurioje savo darbus pristatė per 20 jaunimo organizacijų.

Kiekvienas apsilankęs tą dieną bendruomenių rūmuose galėjo pamatyti, kokios jaunimo organizacijos veikia Panevėžyje, peržiūrėti jų leidinius, fotografijas, pabendrauti su nariais.

Panevėžio jūrų skautų tuntas „Vėtra” sumanė svečiams padaryti atrakciją – medžiagines bangas, per kurias reikėjo peršokti arba pranerti.

Jaunimo menų festivaliui „Išdykęs stilius” atstovavo viena įdomiausių kolekcijų „Prieš vėją”, sukurta iš kailio, plunksnų, šiaudų ir kitų neįprastų medžiagų.

Jaunimo dieną vainikavo projektas „Muzikos ir šokio sintezė”, režisuotas Evaldo Stokės, pagal Nobelio premijos laureato G.G.Markeso romaną „Šimtas metų vienatvės”.

Virginija Januševičienė

„Panevėžio rytas”

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.