Dalailama: mokslui trūksta moralės

Tibeto dvasinis vadovas Dalailama šeštadienį Vašingtone surengtame mokslininkų suvažiavime akcentavo, kad mokslas privalo remtis moralės principais.

„Akivaizdu, kad mūsų moralinis mąstymas paprasčiausiai nesugebėjo žengti koja kojon su tokia sparčia pažanga”, – sakė jis kasmetiniame organizacijos „Society for Neuroscience” (SfN) suvažiavime.

Ši jo kalba sukėlė dalies mokslininkų nepasitenkinimą. Kaip praneša dienraštis „The Washington Post”, viena dalyvė į renginį atsinešė plakatą, kuriame buvo parašyta: „Dalailama nekompetentingas čia kalbėti”.

Tremtyje gyvenančio dvasininko vizitui nepritariantys konferencijos dalyviai netgi surengė savotišką protesto akciją. Peticijai, kurioje reiškiamas nepasitenkinimas SfN sprendimu pasikviesti Dalailamą, internete pritarė maždaug 800 žmonių. Daugiausia tarp jų buvo Amerikos kinų. Tai leidžia daryti prielaidą, kad ši kampanija buvo motyvuota politiškai, kadangi Kinija dažnai reiškia protestus dėl Dalailamos vizitų užsienyje.

Kaip skelbiama SfN interneto svetainėje, ši organizacija vienija daugiau nei 37 tūkst. mokslininkų ir gydytojų, kurie specializuojasi smegenų ir nervų sistemos srityje. Kasmetinis šios organizacijos suvažiavimas Vašingtone tęsis iki lapkričio 16 dienos. Organizatoriai tikisi, kad jame dalyvaus daugiau nei 31 tūkst. žmonių.
2005-11-13 09:06

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Mokslas su žyma .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.