Svogūno galvutėje – beveik 60 gramų amfetamino

Pataisos namų pareigūnų, tikrinančių įvairius nuteistiesiems siunčiamus maisto produktus, asmens higienos priemones, nepaliauja stebinęs žmonių išradingumas.

Šeštadienį vienam nuteistajam adresuotame pašto siuntinyje Alytaus pataisos namų pareigūnai aptiko, kaip įtariama, psichotropinės medžiagos – amfetamino. Apie šešiasdešimt gramų kvaišalų buvo paslėpta… didelėje svogūno galvutėje.

Lapkričio 12 dieną pataisos įstaigoje buvo tikrinami iš pašto atgabenti siuntiniai, tarp jų – ir nuteistajam 38 metų Genadijui U. Siuntinio dėžėje buvo įvairių šviežių ir džiovintų vaisių, riešutų, daržovių.

Prižiūrėtojo dėmesį patraukė didelė svogūno galvutė, gerokai išsiskirianti iš kitų. Dėl visa ko ją perpjovęs pusiau aptiko slėptuvę. Svogūno viduje buvo padaryta ertmė, o joje – plono polietileno gniužulas su baltos spalvos milteliais. Įtariama, jog tai psichotropinė medžiaga – amfetaminas. Rastieji kvaišalai svėrė apie penkiasdešimt aštuonis gramus.

Amfetaminas buvo paslėptas meistriškai: išoriškai apžiūrint svogūnas įtarimo neturėjo sukelti, lukštas atrodė nepažeistas. Tačiau kasdien šį rutininį darbą atliekantys įkalinimo įstaigų prižiūrėtojai, pasak Kalėjimų departamento pranešimo, išsiugdo nuojautą, kuri dažniausiai jų neapvilia.

Iš sostinės atėjusį siuntinį su amfetaminu turėjęs atsiimti penkis kartus teistas vilnietis Genadijus U. šįsyk laisvę prarado dėl vagystės bei svetimo turto sunaikinimo. Vilniaus miesto 1-osios apylinkės teismas jį vienuolikai mėnesių pasiuntė už grotų. Laisvės atėmimo bausmė jam baigsis 2006-ųjų gegužę.

Rastoji medžiaga perduota ekspertams. Dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis pataisos įstaigos Vidaus tyrimų tarnybos pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą.

Balandžio 21 dieną Seimas priėmė Bausmių vykdymo kodekso pakeitimo ir papildymo įstatymą. Įsigaliojus vienai jame įtvirtintai nuostatai, nuo 2006 m. sausio 1 d. nuteistieji nebeturės teisės gauti pašto bei perduodamų siuntinių su maisto produktais, asmens higienos prekėmis. Tačiau vieną kartą per šešis mėnesius bausmę atliekantiems asmenims bus leidžiama gauti drabužių ir avalynės siuntinį.

Alytaus pataisos namuose šiuo metu bausmę atlieka apie 1300 ne pirmą kartą laisvės atėmimu už nusikaltimus baustų vyrų.
2005-11-13 08:21

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.