Vienuoliai kviečia į spaudos konferenciją

Šių metų lapkričio 18-19 dienomis Kaune vyks Lietuvos pašvęstojo gyvenimo kongresas „Pašaukei, pašventei, pasiuntei”, kurį organizuoja Lietuvos moterų vienuolijų konferencija. Tai pirmasis toks renginys Lietuvoje po Nepriklausomybės atkūrimo. Renginio tikslas supažindinti visuomenę su pašvęstu (vienuoliniu) gyvenimu ir sudaryti sąlygas patiems vienuoliško gyvenimo institutams atsinaujinti.

Lapkričio 16 d. (trečiadienį) 10 val. Vilniuje S. Daukanto a. 1, Marijos Nekaltojo prasidėjimo vargdienių seserų vienuolyne, restauruotame Bonifratrų vienuolyne kitoje pusėje Prezidentūros, žurnalistai maloniai kviečiami į renginio pristatymo spaudos konferenciją. Įėjimas iš S. Gucevičiaus skverelio, šalia bažnytėlės.

Ta pačią dieną lapkričio 16 d. 11 val. Kauno arkivyskupijos kurijoje rengiamoje spaudos konferencijoje „Prekyba moterimis” taip pat bus pristatytas pašvęstojo gyvenimo kongresas..

Šiuo metu Lietuvoje veikia 38 skirtingos moterų vienuolių kongregacijos (7 kontempliatyvios ir 31 apaštalinės). Seserų yra apie 800. Ir 14 vyrų vienuolijų, kuriose gyvena apie 200 vienuolių, kontempliatyvi bendruomenė – 1.

Daugiausia seserų gyvena Vilniaus ir Kauno vyskupijose, mažiausia – Kaišiadorių vyskupijoje. Seserų veikla Lietuvoje skirstoma į šiuos sektorius: darbas parapijose, švietimas ir ugdymas, medicina ir slauga, socialinė veikla, darbas bažnytinėse struktūrose, rekolekcijų organizavimas ir dvasinis palydėjimas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Renginiai su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.