Lietuva smerkia teroristinius išpuolius Jordanijoje

Lietuva smerkia teroristinius išpuolius Jordanijoje, pareikalavusius nekaltų žmonių aukų.

Lietuva reiškia užuojautą aukų artimiesiems ir tiki, kad bendra pasaulio kova ir antiteroristinė pozicija padės ateityje išvengti beprasmių aukų. „Reiškiame užuojautą aukų artimiesiems ir esame tikri, kad tik bendra pasaulio bendrijos kova prieš terorizmą bei visų valstybių tvirta antiteroristinė pozicija gali padėti išvengti tolesnių beprasmių žmonių aukų”, – rašoma Užsienio reikalų ministerijos pranešime.

Anot ministerijos, duomenų apie išpuolių metu nukentėjusius Lietuvos piliečius nėra.

ELTA primena, jog šią savaitę per tris savižudžių teroristų išpuolius JAV sąjungininkės Jordanijos viešbučiuose žuvo 56 žmonės, daugiau nei 100 sužeista. Daugiausia žuvo jordaniečių ir irakiečių, tačiau sprogimai pasiglemžė ir keleto Vakarų turistų gyvybes.

Ketvirtadienį dešimtys tūkstančių jordaniečių dalyvavo demonstracijose prieš terorą ir už karalių Abdulą II (Abdullah). Savo ruožtu karalius pažadėjo „iš slėptuvių ištraukti” už sprogimus atsakingus kovotojus, vyriausybė ketvirtadienį buvo paskelbusi nacionaline gedulo diena.

Išpuolius Jordanijoje pasmerkė visas pasaulis, be kitų, ir Jungtinių Tautų Saugumo Taryba, popiežius Benediktas XVI. Atsakomybę už juos prisiėmė Irako „Al Qaeda”.
2005-11-11 12:46

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.