A. Paulauskas tvirtina, kad Seimo mažuma dėl teisių stokos neturėtų skųstis

Seimo Pirmininkas Artūras Paulauskas mano, kad Seimo mažuma tikrai neturėtų skųstis dėl to, kad jai nepakankamai suteikta teisių.

„Parlamentinė mažuma pas mus turi išties daug teisių, ko nėra galbūt kituose parlamentuose, todėl skųstis dėl to tikrai neturėtų”, – penktadienį Eltai sakė A. Paulauskas, paprašytas pakomentuoti opozicijos ketinimus kitą savaitę apsilankyti pas Seimo vadovą. Opozicija ketina išsiaiškinti, kaip toliau turi gyventi Seimas, kuriame „yra nepaisoma nei Seimo statuto, nei demokratinių taisyklių”.

Kreiptis į Seimo Etikos ir procedūrų komisiją ir apsilankyti pas Seimo vadovą opozicinių frakcijų lyderiai nutarė po to, kai Seimas apsisprendė nesudaryti komisijų, tirsiančių Premjero Algirdo Brazausko šeimos verslą ir užsienio reikalų ministro Antano Valionio praeitį.

Kaip primena ELTA, Seimo Etikos ir procedūrų komisijos prašoma įvertinti šį Seimo sprendimą, pripažinti jį neteisėtu ir prieštaraujančiu Seimo statutui bei Seimo Etikos ir procedūrų komisijos išvadoms.

A. Paulauskas sakė, kad kol kas nesusipažino su šiuo kreipimusi į etikos sargus. „Reikia pasižiūrėti, kokie jų argumentai, kiek suprantu, viskas buvo atlikta pagal procedūras”, – pažymėjo A. Paulauskas.

Seimo Pirmininkas sakė manąs, kad dauguma yra atsakinga už Seimo darbą ir ji turi teisę kontroliuoti, priimti sprendimus. „Niekur nepasiaiškinsi, kad chaosas sukurtas arba išderintas mechanizmas parlamente dėl to, kad kažkas turi daugiau teisių. Vis tiek atsako tie, kurie turi daugumą, kurie vadovauja tuo metu Seimui. Manau, kad reikia visada derinti ir tų žmonių, kurie atsako už Seimo darbą atsakomybės laipsnį, ir tų, kurie turi iniciatyvos teisę”, – sakė Seimo vadovas.

A. Paulauskas tikisi, kad Seimui nesudarius dviejų laikinųjų tyrimo komisijų sumažės iniciatyvų sudaryti Seime tokias tyrimo komisijas.

„Manau, kad jeigu kitokio būdo nebuvo pristabdyti komisijų skaičių, tai pasirinktas toks”, – sakė A. Paulauskas.

ELTA primena, kad Seimas apsisprendė nebetirti Premjero A. Brazausko šeimos verslo skaidrumo. Už opozicijos inicijuotą nutarimo projektą, kuriuo siūloma sudaryti Seimo laikinąją komisiją, tirsiančią Premjero Algirdo Brazausko šeimos verslą, ketvirtadienį balsavo 55 Seimo nariai, prieš buvo 42, susilaikė 24 parlamentarai.

Laikinoji komisija užsienio reikalų ministro Antano Valionio galimoms sąsajoms su užsienio valstybių slaptosiomis tarnybomis tirti irgi nebus sudaroma. Taip ketvirtadienį nusprendė parlamentarai, 51 Seimo nariui balsavus už, 29 – prieš ir 28 – susilaikius.

2005-11-11 10:06

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.