Naujausi šiauliečių spektakliai

Šiandien Klaipėdos dramos teatre prasideda Šiaulių dramos teatro gastrolės. Per tris dienas Klaipėdos žiūrovai turės progos pamatyti pačius naujausius praėjusio ir šio sezono šiauliečių spektaklius.

Lapkričio 11 d., penktadienį, 18 val. PREMJERA! N. Jordanovo „Gonzago nužudymas”, 2 d. tragikomedija. Rež. P. Stoičevas.

12 d., šeštadienį, 18 val. „Su meile-Marlene Dietrich”, 2 d. spektaklis aktorės gyvenimo istorijos motyvais. Rež. R. Steponavičiūtė.

13 d., sekmadienį, 12 val. „Panama yra graži”, 2 d. muzikinis spektaklis vaikams, Janošo ir Bonzelskio kūrinių motyvais. Rež. R. Steponavičiūtė.

13 d., sekmadienį, 18 val. V. Raselo „Ritos mokslai”, 2 v. pjesė. Rež. P. Stoičevas.

„Gonzago nužudymas”

Tai penkioliktoji šveicarų režisieriaus Peterio Stoičevo premjera Lietuvoje.

Bulgarų dramaturgo, poeto ir dainų kūrėjo Nedialko Jordanovo pjesės pagrindu ir veiksmo užuomazga paimtas Šekspyro „Hamleto” epizodas, kurį autorius išvysto iki savarankiško, stambaus dramos kūrinio, savo tematika ir idėjiniu krūviu nukreipto į mūsų dienas.

Tai istorija istorijoje, socialinė ir politinė satyra apie amžiną menininkų priklausomybę nuo išorinių faktorių, jėgų ir veiksnių, atskleidžianti jų likimo ir kūrybos trapumą.

„Gonzago nužudyme” debiutavo grupė jaunų studijas Muzikos ir teatro akademijoje baigusių aktorių, sėkmingai pradėjusių savo teatrinę karjerą Šiaulių dramos teatre.

„Su meile – Marlene Dietrich”

Naujausias režisierės Reginos Steponavičiūtės kūrybinis darbas, rampos šviesą išvydęs šio sezono pradžioje. Tai vaidinimas-koliažas apie vieną ryškiausių XX a. scenos žvaigždžių, vokiečių dainininkę ir aktorę Marleną Dytrich (Marlene Dietrich).

Spektaklio literatūrinį pagrindą sudaro įvairių laikraščių, žurnalų straipsnių, knygų ir laiškų fragmentai. Žiūrovas turės progos sužinoti, kaip dirbo garsioji artistė, ką mylėjo, ko nekentė, su kuo bendravo, dėl ko kentėjo ir pasiklausyti gražiausių Marlenos Dytrich dainų lietuviškai. Aktorės vaidmenį atlieka Nomeda Bėčiūtė.

„Panama yra graži”

Istorija-nuotykis apie tigriuką ir meškiuką, panorusius pamatyti Panamą. Mažyliai išsiruošia kelionėn, tačiau nežino, į kurią pusę patraukti – į kairę, ar į dešinę. Į pagalbą ateina Varna – ji viską žino ir sutinka ant savo sparnų mažuosius keliautojus nuskraidinti į gražiąją Panamą. Šios istorijos moralas – tradicinis, visur gerai, bet namuose geriausia.

„Ritos mokslai”

Žymaus anglų dramaturgo Vilio Raselo „Ritos mokslai” turi daug aliuzijų į B. Šo „Pigmaljoną”.

Pas pagyvenusį, įjunkusį į alkoholį profesorių įsiveržia netašyta, stačiokiška mergiotė, trokštanti būti mokyta, norinti pakeisti save ir savo gyvenimą.

„Ritos moksluose” režisieriui svarbiausia buvo parodyti jauno žmogaus apsisprendimo galimybę, jo teisę rinktis, kokiu keliu eiti toliau. Kita spektaklio tema – dviejų kartų susitikimas – susidūrimas, pažinimas ir santykių raida.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kultūra su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.