Prezidentas įsitikinęs, kad Gruzijoje pradėtos reformos bus sėkmingos

Lietuvos Respublikos Prezidentas Valdas Adamkus, antrąją vizito dieną viešėdamas Gruzijoje, susitiko su Gruzijos Ministru Pirmininku Zurabu Nogaideliu (Zurab Nogaideli).
Per Darbo pietus Prezidentas ir Ministras Pirmininkas aptarė Gruzijoje vykdomas ekonomines, teisines bei socialines reformas.

„Matydamas, kiek daug jaunų, išsilavinusių žmonių dirba Jūsų Vyriausybėje, tikiu Jūsų pradėtų reformų sėkme”, – sakė Prezidentas V. Adamkus.

Susitikimo metu kalbėta apie dvišalius santykius, iniciatyvas plėtojant ekonominį bendradarbiavimą.

Kitų metų pradžioje Gruzijos Ministras Pirmininkas su didele verslininkų delegacija planuoja dalyvauti Lietuvoje rengiamame Gruzijos ir Baltijos šalių ekonominiame forume.

Susitikime buvo pažymėta, kad būtinas intensyvesnis ir atviresnis Gruzijos ir Europos Sąjungos bendradarbiavimas. Daug dėmesio buvo skirta planuojamiems energetiniams projektams, kuriuose aktyviai ketina dalyvauti Gruzija.

Prezidentas V. Adamkus ir Gruzijos Premjeras Z. Nogaidelis aptarė padėtį Pietų Kaukazo regione ir Gruzijos santykius su kaimyninėmis šalimis.

Taip pat kalbėta apie padėtį Gruzijoje, jos pastangas sureguliuoti teritorinius konfliktus bei galimus jų sprendimo būdus tarpininkaujant tarptautinėms organizacijoms.

Po pietų Lietuvos vadovas ir jo vadovaujama delegacija lankysis senojoje Gruzijos sostinėje – Mtskhetoje.

Lietuvos vadovas į Vilnių grįš ketvirtadienį vakare.

Lietuvos Respublikos Prezidentūra

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.