Neatsirado norinčių tapti Kauno pramogų ir sporto rūmų koncesininku

Į Kauno miesto savivaldybės skelbtą koncesijos konkursą neatsiliepė nė vienas privatus investuotojas, norintis statyti bei eksploatuoti Kauno pramogų ir sporto rūmus Nemuno saloje.

Eltos žiniomis, konkurso dokumentus buvo įsigijusios dvi bendrovės, bet savo pasiūlymų Kauno miesto savivaldybei jos nepateikė.

Pagal koncesijos sutartį koncesininkas įsipareigotų investuoti lėšas į Kauno pramogų ir sporto rūmų projektavimą, statybą ir vykdyti visas statinio statytojo (užsakovo) funkcijas. Koncesininkas būtų atsakingas už visus komplekso projektavimo ir statybos darbus, įskaitant ir tuos, kuriems atlikti reikės pasitelkti subrangovus. Pagal koncesijos sutartį už atliktus objekto projektavimo ir statybos darbus koncesininkas įgis teisę 25 metus eksploatuoti Kauno pramogų ir sporto rūmus.

Koncesininkas privalėjo užtikrinti ir tai, kad būsimas Kauno arenos kompleksas atitiktų visus konkurso sąlygose bei koncesijos sutartyje nustatytus minimalius reikalavimus. Pagal šiuos reikalavimus objektas turi būti pritaikytas visų rūšių uždarų patalpų sporto varžyboms, pramoginiams renginiams. Kauno arenos kompleksas privalo atitikti ir visus tarptautinio lygio saugumo bei kitus reikalavimus, kuriuos yra nustatę tarptautinės uždarų patalpų sporto rūšių federacijos, lygos. Be to, komplekso vietų skaičius krepšinio varžybų metu turi būti ne mažesnis nei 12 tūkstančių.

Pasibaigus 25 metų koncesijos terminui, koncesininkas turėtų perduoti Kauno pramogų ir sporto rūmus Kauno miesto savivaldybei sutartyje nustatytomis sąlygomis ir tvarka be jokio papildomo užmokesčio.

Kauno pramogų ir sporto rūmų Nemuno saloje statyba yra vienas iš strateginių Kauno miesto savivaldybės uždavinių. Jau pradėti pirmieji žemės darbai Nemuno saloje ruošiant ją būsimų sporto ir pramogų rūmų statybai. Numatoma, kad pačių rūmų statyba kainuos apie 75 mln. litų.

2005-11-09 13:40

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Statyba su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.