Europa paleido kosminį zondą į Venerą

Trečiadienį buvo paleistas pirmasis Europos kosminis zondas į Venerą. Šios misijos metu tikimasi surinkti daugiau informacijos apie arčiausiai Žemės esančią planetą.

Europos kosmoso agentūra (ESA) teigė, kad 1,3 tonos sveriantį zondą „Venus Express” raketa „Sojuz” pakėlė į kosmosą Kazachstano mieste Baikonūre, zondo paleidimas vėlavo dvi savaites.

„Venus Express” kosmosu keliaus maždaug 163 dienas ir, patekęs į Veneros gravitacinį lauką, skries aplink planetą analizuodamas jos atmosferą bei debesis.

Tikimasi, kad misija padės sužinoti, kodėl savo dydžiu, svoriu ir sandara į Žemę tokia panaši planeta per pastaruosius mažiausiai 4600 mln. metų vystėsi taip skirtingai.

Planuotas zondo paleidimas spalio 26 dieną buvo atidėtas po to, kai mokslininkai atrado įtartinų medžiagų ant rusų pagaminto „Sojuz-Fregat” paleidimo įrenginio, tačiau paaiškėjo, kad medžiagos nebuvo pavojingos.

„Venus Express” iš esmės yra truputį modifikuota ESA „Mars Express” zondo, kuris nuo 2003 metų pabaigos pateikė nuostabių Raudonosios planetos nuotraukų, versija.

2005-11-09 07:27

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Mokslas su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.