CŽV nori išsiaiškinti, kaip nutekėjo informacija apie slaptų kalėjimų egzistavimą

JAV Centrinės žvalgybos valdyba (CŽV) nori išsiaiškinti, kas laikraščiui „Washington Post” suteikė informaciją apie tariamus slaptuosius kalėjimus keliose Rytų Europos šalyse. Kaip antradienį pranešė stotis CNN, CŽV informavo Teisingumo departamentą, kad laikraščiui galbūt buvo atskleista slapta informacija. Ar departamentas pradės oficialių tyrimą, kol kas nežinoma.

„Washington Post” praėjusią savaitę paskelbė, kad Rytų Europoje yra iki aštuonių slaptų kalėjimų spėjamiems teroristams. Tai sukėlė Europos Sąjungos (ES) bei žmogaus teisių organizacijų susirūpinimą. JAV vyriausybė iki šiol kalėjimų egzistavimo oficialiai nepatvirtino. Tačiau, pasak ekspertų, tai, kad šį atvejį nagrinėti pavesta Teisingumo departamentui, leidžia daryti prielaidas, kad laikraščio informacija yra teisinga.

Anot CNN, respublikonų vadovybė Kongrese spėja, kad informaciją laikraščiui perdavė vienas respublikonų senatorius. Stotis rėmėsi senatoriaus Trento Loto (Trent Lott) teiginiais, kad prieš laikraščiui paskelbiant apie slaptus kalėjimus šis klausimas buvo aptariamas respublikonų senatorių susitikime su viceprezidentu Diku Čeiniu (Dick Cheney).

2005-11-09 07:56

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.