Pašaukimas – kurti papuošalus

Alytiškė juvelyrė Rasa Šaukevičiūtė prieš dešimt metų būtų tik smagiai nusijuokusi, jei kas nors jai būtų pasakęs, kad gyvenimą įprasmins kurdama papuošalus. „Viską lėmė atsitiktinumas”, – taip lemtį linkusi aiškinti Rasa.

Kai prieš keletą metų neturėdama darbo, ji atsitiktinai sutiko Alytaus dailiųjų amatų mokyklos direktorę Laimutę Šiušienę ir ši pakvietė ateiti mokytis juvelyrikos. Tada Rasa net neįtarė, kad specialybė pakreips gyvenimą naujai. „Nuėjau mokytis, vildamasi paįvairinti kasdienybę”, – prisimena alytiškė.

Tiesa, su papuošalų kūrimu juvelyrė buvo susidūrusi jau paauglystėje. „Tada parduotuvės buvo pilnos įvairiausių plastmasinių niekučių. Maištaudamos prieš menkaverčius papuošalus su draugėmis kūrėme savus. Kadangi jokių specialių medžiagų neturėjome, savo papuošalus darėme iš senų odinių rankinių, kartais panaudodavome ir batų odą”, – pasakojo Rasa.

Jau ketveri metai, kaip mėgstančios originalumą alytiškės ir ne tik jos puošiasi Rasos sukurtais pakabukais, žiedais, apyrankėmis, kaklo vėriniais, auskarais.

Rita Krušinskaitė

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kultūra su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.