Kalėdos prasideda po Vėlinių

Nors už lango žiemos dar nė kvapo, kai kuriuose prekybos centruose jau pakvipo Kalėdomis. Miesto valdžia taip pat viliasi šiemet šventėms pasiruošti anksčiau nei pernai.

Prekybos tinklo „VP Market” darbuotojai kalėdine atributika pradėjo prekiauti iškart po Vėlinių, be to, jie jau spėjo šventiškai papuošti ir pastatus.

Tiesa, kai kurios parduotuvės sostinėje kalėdinėmis prekėmis jau prekiavo ir per Vėlines, tuo papiktinę žmones. Tačiau didžiųjų prekybos centrų atstovai patikino, kad jie nepainioja šių dviejų skirtingų švenčių ir niekad kalėdinių eglučių nepardavinėja kartu su Vėlinių žvakutėmis.

Kadangi šiemet ypač šiltas ruduo, galbūt gali pasirodyti, kad dar ir dabar ne metas ruoštis vienai gražiausių žiemos švenčių. Tačiau pasak „VP Market” astovės Viktorijos Jokubauskaitės, jau keleri metai prekybos centrai kalėdinę prekybą pradeda iškart po Vėlinių, todėl šiemet buvo nuspręsta elgtis tradiciškai. Juolab, kad žmonės mielai jau perka kalėdines prekes.

Prekybos centrų tinklo „IKI” atstovas Tomas Vaišvila svarstė, kad galbūt kai kuriems lietuviams ir atrodo keista, kad dar rudenį pradedama ruoštis žiemos šventėms, tačiau esą tokios tendencijos yra visoje Europoje – kai kurios šalyse kalėdinė prekyba prasideda dar anksčiau nei Lietuvoje.

Anot jo, šiemet „IKI” kalėdinėmis prekėmis pradėjo prekiauti kur kas anksčiau nei pernai. Praėjusiais metais šventinė prekyba prasidėjo tik lapkričio pabaigoje, o šiemet – keliomis savaitėmis anksčiau.

Miestas nespėja koja kojon su prekybininkais, tačiau ir neturi tokio tikslo. Vis dėlto Klaipėdos miesto savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėja Irena Šakalienė tikino, kad apie Kalėdas galvoja jau seniai. Tačiau kol kas dar tik paskelbtas viešasis naujametinių papuošimų pirkimo konkursas. Be to, žinoma, kad šiemet miestui puošti bus skirta 120 tūkst. litų.

„Kiek girdėjau, šiemet Teatro aikštėje Kalėdinę eglę įžiebti planuojama anksčiau nei pernai – jau gruodžio 3 d. Tad ir miestą šviečiančiomis girliandomis tikimės išdabinti šiek tiek anksčiau – iki gruodžio 10 dienos”, – planais dalijosi I. Šakalienė.

Pernai Klaipėdoje kalėdinės eglės įžiebimo ceremonija vyko gruodžio 4 d.

I. Šakalienė pripažino, kad kasmet miestas vis anksčiau pradeda ruoštis šventėms. „Manau, kad prieš mėnesį pats laikas pradėti puoštis. Juolab, kad gruodis – niūrus ir tamsus metas, o šviečiančios girliandos praskaidrina žmonėms nuotaiką”, – sakė I. Šakalienė.

Edita Užkuraitė

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , , , , .

1 atsiliepimas į "Kalėdos prasideda po Vėlinių"

  1. catsboy

    😕 🙄 🙁 😉 😐 😯 💡

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.