Į šlaunį sužeistas alytiškis ligoninėje mirė

Alytaus miesto ir rajono policijos komisariato Nusikaltimų tyrimo skyriuje pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl nužudymo sunkinančiomis aplinkybėmis.
Penktadienio naktį 1952 metais gimęs alytiškis Vakaro gatvės gyventojas Juozas Jankauskas ėjo namo. Prie 8-o Žiburio gatvės namo jį persiėmė du paaugliai ir paprašė cigarečių. Vyriškis jų nedavė. Jaunuoliams tai buvo dingstis sumušti žmogų.
Kumščiais ir spyriais prasidėję chuliganiški veiksmai tuo nesibaigė. Vienas paauglys išsitraukė peilį ir iš užpakalio dūrė vyriškiui į šlaunį.
Policijoje užfiksuota, kad lapkričio 5-ąją 1.10 val. gautas Greitosios medicinos pagalbos stoties medikų pranešimas, jog nukentėjęs J.Jankauskas buvo nuvežtas į Alytaus apskrities Stasio Kudirkos ligoninę ir paguldytas į Reanimacijos skyrių. Smarkiai nukraujavusio alytiškio medikams nepavyko išgelbėti, 2.30 val. jis mirė.
Iš įvykio vietos sprukę paaugliai sulaikyti tik šeštadienio rytą. Vienas įtariamasis – Alytaus profesinio rengimo centro moksleivis šešiolikmetis alytiškis K.C., kitas – jo bendraamžis pusbrolis gimnazistas A.T. iš Švenčionėlių. Buvo surastas ir nužudymo įrankis – suvenyrinis peiliukas. Jį muštynių dalyviai buvo spėję palikti pasaugoti pas vieną alytiškį draugą.
Vakar Alytaus rajono apylinkės teismas, teisėja Danguolė Urbanavičienė, įtariamiesiems skyrė kardomąjį kalinimą – suėmimą: K.C. suimtas vienam mėnesiui, A.T. – dešimčiai parų.

Jurgis Kochanskas

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.