K. Brazauskienė „Draugystės” akcijas įsigijo teisėtai, tvirtina teisininkai

Tikėtina, kad Kristina Brazauskienė daugiau kaip trečdalį „Draugystės” viešbučio akcijų įsigijo už ne mažesnę kaip rinkos kainą, rašo dienraštis „Respublika”.

„Tikėtina, jog turto vertintojams įvertinus 2004 metų „Draugystės” viešbučio rinkos vertę, būtų nustatyta, kad K. Brazauskienė nusipirko iš Didžiosios Britanijos įmonės „ORDOS Limited” 6779 paprastąsias vardines bendrovės akcijas (38,73 proc.) už ne mažesnę nei tuo metu buvusią bendrovės akcijų rinkos vertė kainą”, – „Respublikoje cituojama Vilniaus advokatų kontoros SPES advokato Zigmo Pečiulio ir jo padėjėjo Aivaro Raišučio išvada.

Teisininkai, anot dienraščio, atliko viešbučio „Draugystė” dokumentų teisinį patikrinimą – išnagrinėjo privatizavimo eigą, bendrovės akcininkų sudėties kaitą, valdybos narių kaitą, bendrovės veiklos nuostolių dengimo šaltinius ir viešbučio pastato rekonstrukcijos finansavimo procesą.

Privatizavimas, pasak teisininkų, vyko 1994-2000 metais pagal atitinkamų privatizavimo etapų metu galiojusių teisės aktų reikalavimus – suteikiant pirmumo teisę pasirašyti akcijas privatizuojamos įmonės darbuotojams viešo konkurso arba viešo aukciono būdu.

Pardavimą, jų teigimu, kontroliavo kolegiali privatizavimo komisija ir Valstybės turto fondas.

Privatūs akcininkai akcijas perleisdavo ar parduodavo šalių sutarimu, ir nė vienas sandoris teismine tvarka užginčytas nebuvo.

Aplinkybė, kad Kristina Butrimienė (dabar K. Brazauskienė – ELTA) kaip viešbučio savininkė pasinaudojo jai įstatymu suteikta pirmumo teise ir įsigijo smulkiųjų ar stambiųjų akcininkų parduodamas akcijas, anot teisininkų, yra pateisinama.

Akcininkų skaičius nuo 1994 metų iki šios dienos, jų duomenimis, sumažėjo nuo 157 iki 8.

Viešbučio veiklos nuostoliai, anot teisininkų, dengti tris kartus, jis rekonstruotas iš skolintų lėšų.

Šiuo metu, pasak dienraščio, viešbutis komerciniam bankui moka tik suteiktos paskolos priskaičiuotas palūkanas, nes komercinis bankas bendrovei suteikė 2 metų paskolos grąžinimo įmokų mokėjimo atidėjimą. Viešbutis, kaip teigiama, paskolą kreditoriui turi grąžinti iki 2014 metų, o to nepadarius kreditorius įgis teisę į viešbučio „Crowne Plaza Vilnius” pastatą.

Teisininkų tvirtinimu, jie atskirai nepasisako dėl Ministro Pirmininko Algirdo Brazausko galimo viešo ir privačių interesų konflikto motyvuodami tuo, kad tai esą jau padarė Vyriausioji tarnybinės etikos ir procedūrų komisija.

2005-11-08 13:27

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , .

3 atsiliepimai į "K. Brazauskienė „Draugystės” akcijas įsigijo teisėtai, tvirtina teisininkai"

  1. Leo

    juokinga 😀
    AMB pasamdyti advokatai ims ir parašys, kad jis daro machinacijas? Akivaizdu, kad rašys tai, ką AMB nori, kad jie rašytų……

  2. Leo

    ir pavadinimas yra bullshit demagogija. kokie teisininkai? AMB pasamdyti advokatai!

  3. TIK UŽ PINIGUS

    KAIP TEISININKAS AŠ IRGI GALIU TVIRTINTI,KAD KRISTINA VISKĄ ĮSIGIJO TEISĖTAI (NU BIŠKI NE VISAI)…

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.