Karštą maistą atveža ir naktį

Vakarienės ruošti nenusiteikę įsimylėjėliai, vidury nakties cepelinų užsigeidęs jaunimas ar išbėgti iš biuro laiko neturintys tarnautojai neretai naudojasi maisto pristatymo paslauga. Ypač plati yra taksi darbuotojų paslaugų amplitudė – už papildomą mokestį jie į namus pristatys ir maisto, ir gėrimų, ir net prezervatyvų.

Smuklės „Čili kaimas” užsakymų priėmėja Jurgita dienraščiui pasakojo, kad maisto pristatymas miesto ribose kainuoja keturis litus. „Atvežame į bet kurį Klaipėdos tašką. Ilgiausiai tenka laukti 30-35 minutes”, – sakė ji.

Pasak „Čili kaimo” darbuotojos, populiariausias į namus užsakomas patiekalas jau kurį laiką yra pica. Ją užsisako ir šeimos, ir prie televizoriaus vakarojantis jaunimas, ir vakarėlių dalyviai. „Tačiau dažnai žmonės prašo atvežti šašlykų, cepelinų, blynelių. Dienos metu maistą užsisako biurų darbuotojai, vakare ir savaitgaliais – jaunimas ir šeimos”, – aiškino Jurgita.

Paklausta, ar galima užsisakyti patiekalą, kuris nėra įvardytas valgiaraštyje, moteris apgailestavo, kad tokios galimybės nėra. „Užsakyti galima bet kurį patiekalą iš įprasto valgiaraščio”, – tikino ji.

„Čili kaimas”, kaip ir dauguma užsakymus į namus priiminėjančių uostamiesčio barų, patiekalus veža nuo 10 iki 24 valandos. „Naktį užsakymų nepriimame, bet, jeigu kas paskambina be vienos minutės dvyliktą, patiekalus pristatome”, – sakė smuklės užsakymų priėmėja.

Tačiau naktį alkani be maisto nelieka – privačius užsakymus vykdo uostamiesčio taksistai. Paskambinus vienos Klaipėdos taksi firmos telefonu ir pasiteiravus, ar įmanoma užsisakyti maistą į namus, paaiškėjo, kad už 15 litų mokestį į namus atvežamas ne tik maistas, bet ir parduotuvėje pirkti gėrimai, cigaretės ir net prezervatyvai. Taksi firmos operatorė tikino, kad taksistai žino taškus, kur specialiai naktibaldoms yra ruošiamas karštas maistas. Jo kokybės operatorė pakomentuoti negalėjo.

Kiek problematiškiau už miesto ribų gyvenantiems žmonėms – nepatiklūs taksistai vengia imtis tokių užsakymų, nes bijo apsigalvojusių užsakovų. „Įsivaizduokite, kol taksistas viską nuperka ir nuvažiuoja į priemiestį, išalkusi jaunuolių kompanija gali „nulūžti”. O kur dėti prekes, juk taksistas „paslaugėlę” daro iš savo kišenės?” – klausė operatorė. Moteris neslėpė, kad taksistai tokius klaipėdiečių norus pildo neretai ir dažniausiai – naktimis.

Arnoldas Remeika

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.