Lietuva turi „Mis Negalią”

Likimo nuskriaustosioms išdalyti grožio titulai.

Nugalėjo 25 metų Jurgita

Pirmą kartą šalies istorijoje vyko neįgalių merginų grožio konkursas.

Unikalų renginį „Mis Negalia 2005” Kaune organizavo Lietuvos žmonių su negalia sąjungos Vilniaus miesto skyrius ir Kauno Rotary klubas „Romuva”.

Konkurso nugalėtoja fanfaros paskelbė vilnietę Jurgitą Masiulionytę. 25 metų mergina į konkursą atvyko su savo sužadėtiniu Egidijumi. Talentų konkurse vežimėliuose jie šoko meilės šokį.

Jurgita mokosi Vilniaus teisės ir verslo kolegijos ketvirtajame kurse ir yra Vilniaus miesto neįgaliųjų dienos centro administratorė. Mergina prieš devynerius metus pateko į avariją ir patyrė traumą.

Egidijus buvo jos vairavimo instruktorius. Vyras sako, kad dabar jį instruktuoja ir vairuoja Jurgita. J.Masiulionytei įteiktas prizas – kelionė po Europą dviem.

Pirmąja vicemis tapo Diana Garbauskaitė. Mergina mokosi dailiųjų amatų mokykloje vytelių pynimo ir yra baigusi keramiką.

Antroji vicemis – Rasa Nagurkaitė iš Kupiškio studijuoja Kūno kultūros akademijoje taikomąją fizinę veiklą ir ketina padėti adaptuotis šiame gyvenime panašiems į ją. Rasa gavo „Mis publika” ir „Mis foto” titulus.

Už jaudulį – „Mis kuklumas” titulas

Dviem merginoms įteikti „Mis talentas” titulai. Tai – Rūta Kupčinskaitė, studijuojanti socialogiją ir psichologiją.

Antroji „Mis talentas” – 31 metų Raimeda Bučinskytė, Šiaulių universitete studijuojanti rusų filologiją. Ji augina šešerių metų dukrelę. Gimdė būdama jau neįgali. Dėl tokio sprendimo gydytojai tuomet ją perspėjo, tačiau moteris šiandien laiminga.

Labiausiai per repeticijas jaudinosi Irina Lekavičiūtė iš Vievio. Jai suteiktas „Mis kuklumas” titulas.

Jūratė Vinikaitytė laimėjo „Mis elegancijos” titulą.

Ivona Voitkevič nelaimėjo jokio titulo, tačiau jai buvo įteiktas metinis abonentas į žirgyną – tai merginos svajonė.

Vertino žinomi veikėjai

Konkurso atrankoje dalyvavo 15 merginų, turinčių judėjimo negalią, iš visos respublikos. Išrinktos aštuonios merginos nuo 18 iki 29 metų. Visos jos studijuoja.

Komisijos nariai – gerai visuomenei žinomi asmenys: aktorius Arūnas Storpirštis, rašytojas ir Lietuvos invalidų draugijos pirmininkas Jonas Mačiukevičius, dainininkas Ovidijus Vyšniauskas, aktorė Galina Dauguvietytė.

Renginį vedė šmaikštumą šalin padėjęs Arūnas Valinskas, prieš trejetą metų pats organizavęs netradicinius rinkimus „Mis Nelaisvė”.

Gausus artimųjų būrys

Renginį suorganizuoti pasisiūlė ir pačios neįgaliosios. Visuomeninėje veikloje aktyvios merginos nebenori kiurksoti prikaustytos prie televizorių, būti priklausomos nuo jas palaužusių situacijų ar likimo skirtos karmos.

Prieš šventę buvo tik vienintelis jų prašymas – su jomis elgtis kaip su normaliais žmonėmis. Iš savo ir rengėjų pusės tai joms garantavo A.Valinskas.

Karininkų Ramovės salėje tuščių vietų neliko, tačiau pasienių niekas taip pat neramstė. Maždaug trečdalis susirinkusiųjų buvo pretendenčių artimieji ir draugai.

Komisijai teko itin sunkus darbas, nes visos dalyvės spinduliavo išskirtinę šilumą, nuoširdumą ir moteriškumą.
„Ekstra žinios”

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , , , , , , .

1 atsiliepimas į "Lietuva turi „Mis Negalią”"

  1. Jolanta

    🙂 Kaip puiku, kad pagaliau buvo pastebėtos ir šios merginos. Jos vertos šių titulų, gal net labiau nei mes „sveikosios”.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.