Mėnulio žemvaldys

Jaunas vyras įsigijo du sklypus, esančius už 385 tūkstančių kilometrų nuo jo gyvenamosios vietos.

Sumokėjo visai nedaug

„Dabar esu Mėnulio respublikos pilietis ir galiu dalyvauti rinkimuose”, – išdidžiai taria 25 metų Simonas Jutkevičius.

Jis gyvena Žemėje, Trakų mieste. Tačiau kompiuterių specialistas apie Mėnulį kalba ne veltui. Jis šiame dangaus kūne neseniai įsigijo poros akrų (du po 4046,86 kvadratinio metro ploto) sklypus. Pirkinys S.Jutkevičiui atsiėjo visai nedaug – 207 litus.

S.Jutkevičius jau yra teisėtas sklypų Mėnulyje savininkas, turi visus tai patvirtinančius dokumentus. Be to, jis dar yra ir Mėnulio respublikos pilietis, tai liudija pasas.

Abu sklypai įregistruoti Mėnulio registre. Ši organizacija trakiečiui prisiuntė šūsnį dokumentų. Ji taip pat informavo, kad žemvaldžiui sklypuose priklauso viskas, kas yra iki penkių kilometrų gylyje.

„Mano sklypai yra skirtingose Mėnulio vietose – Lake of Dreams ir Bay of Rainbows rajonuose. Vienas sklypas yra prestižinėje, o kitas – labai gražioje vietoje”, – didžiavosi pirkiniu S.Jutkevičius.

Idėją vertina įvairiai

Įsigijęs du sklypus Mėnulyje, S.Jutkevičius nutarė šią dieną paminėti. Trakietis šventė su draugu Danieliumi. Žemvaldys labai nustebo, kai gavęs dokumentus pastebėjo, jog vienas jo sklypas – prie Danieliaus kraterio.

„Vieni mane vadina kvailiu, kiti galvoja, kad užkibau ant aferistų meškerės, treti ir patys susigundo idėja nusipirkti sklypą Mėnulyje”, – kalbėjo trakietis.

S.Jutkevičius skaitęs, kad planuojama Mėnulyje parduoti apie 2 procentus sklypų. Kol kas jų Žemės gyventojai nupirko apie milijoną. Tačiau, skirtingai nei Žemėje, Mėnulyje yra dar daug sklypų, neturinčių šeimininkų.

„Tikiuosi, kad sklypus galės paveldėti mano vaikai, jie taip pat taps Mėnulio respublikos piliečiais”, – vylėsi kompiuterininkas. Tarp įvairių dokumentų iš Mėnulio registro jis taip pat gavo informacijos, kaip bus rengiamos kelionės į šį dangaus kūną.

Nenorėdamas kraupinti darbuotojų S.Jutkevičius nesikreipė į žemėtvarkos skyrių, kad būtų atlikti jo sklypų geodeziniai matavimai. Jis taip pat viliasi, kad nereikės mokėti ir žemės mokesčių.

Dirba tik šioje žemėje

Išgirdęs apie Mėnulyje parduodamus sklypus Valstybinio žemėtvarkos instituto direktorius Jonas Jasinskas puolė kvatoti.

„Mes tikrai neprekiaujame sklypais Mėnulyje. Ir ateityje to nesirengiame daryti”, – tvirtino J.Jasinskas.

Žemėtvarkos instituto darbuotojai rengia geodezinius planus tiems žemės savininkams, kurie pateikia visus dokumentus. Tačiau šiuos darbus atlieka tik šioje žemėje.

Lietuvių – vos keli

Du sklypus Mėnulyje žuvimi prekiaujančios bendrovės „Plungės šaltis” vardu yra įsigijęs ir 54 metų Rimantas Bendorius.

Sklypą Šalčio jūroje verslininkas pasirinko neatsitiktinai. Vardų sąskambį jis panaudojo reklamuodamas tokiu pačiu vardu pavadintos įmonės produkciją.

Įsigijęs Mėnulyje sklypus verslininkas taip pat tapo Mėnulio respublikos piliečiu.

Anot R.Bendoriaus, Mėnulyje ypač nepageidaujami paniurėliai ir pavyduoliai. Piliečiai turi laikytis ten galiojančių įstatymų – palaikyti gerus santykius su kaimynais, nešiukšlinti, būti linksmi ir draugiški, neskriausti vaikų.

Išgirdę apie R.Bendoriaus pirkinį, kai kurie jo pažįstami naktimis nemiegojo graužiami pavydo.

Akro ploto vieną sklypą Mėnulyje turi ir panevėžietis Audrius Brazdžionis. Verslininkas jį įsigijo savo įmonės „Runika” vardu.

Sklypus Mėnulyje pamėgusios ir užsienio įžymybės. Legendinis rokeris Mickas Jaggeris gabalėlį Mėnulio nusipirko už 30 JAV dolerių (84 litus).
„Ekstra žinios”

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Įvairenybės su žyma , , , , , , .

1 atsiliepimas į "Mėnulio žemvaldys"

  1. Pingback: Mėnulio žemvaldys « Symomo Ototo

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.