Rajono vicemeras išliko poste

Vakar Kauno rajono savivaldybės taryba balsavo dėl praėjusią savaitę pareikšto nepasitikėjimo mero pavaduotoju Kęstučiu Jukniu. Slaptas balsavimas jam buvo palankus.

Už tai, kad vicemerui būtų pareikštas nepasitikėjimas, balsavo 13 Tarybos narių, prieš – 12, bet to nepakako. Taryboje yra 27 nariai, o interpeliacijai turėjo pritarti daugiau kaip pusė, t.y. 14 Tarybos narių.

Posėdyje nedalyvavo Vidmantas Spruogis ir Alvydas Noreika. „Vienas neatlaikė įtampos ir susirgo, kitas neatlaikė įtampos ir neišgijo”, – replikavo Romualdas Povilaitis.

Birželį vicemeru išrinktam Kęstučiui Jukniui opozicija nepasitikėjimą pareiškė praėjusią savaitę. Jis buvo apkaltintas spaudimu Savivaldybės įmonėms.

Socialdemokratai teigė, kad K.Juknio darbo stilius trukdo savivaldybės darbuotojų darbingumui ir iniciatyvai, jie jaučia psichologinį spaudimą. Tvirtinama, kad piktnaudžiaudamas tarnyba, K.Juknis dalyvauja profesinės sąjungos „Sandrauga” veikloje ir daro spaudimą įmonių vadovams. Teigiama, jog vicemeras ketina susidoroti su politiniais oponentais administracijos struktūros pakeitimu.

Socialdemokratas Antanas Nesteckis vakar taip pat sakė turįs įrodymų, kad K.Juknis darė spaudimą Savivaldybės įmonėms, jog šios pasirašytų sutartis su „Sandrauga” ir ją paremtų. „Deja, dabar negaliu skelbti šių duomenų, nes įmonių vadovai nukentėtų”, – teigė jis.

Po nepavykusios interpeliacijos K.Juknis sakė, kad opozicija pasinaudojo savo teise pareikšti nepasitikėjimą. „Opozicija siekė revanšo. Man pateikti kaltinimai labai abstraktūs, konkretūs faktai neįvardyti. Tokius kaltinimus turėtų pateikti teisėsaugos institucijos, o Tarybos nariai – ne teisėjai”, – sakė jis.

Opozicija nuolat kritikuoja Tarybos darbą, tačiau K.Juknis mano, kad jis yra normalus. „Tarybos darbo nesimato. Mums reikia daugiau dirbti su žiniasklaida, kad parodytumėme teigiamus poslinkius”, – sakė jis.

Buvęs socialdemokratų frakcijos narys K.Juknis vicemeru buvo išrinktas iš antro karto. K.Juknis buvo pavasarį nepavykusios interpeliacijos liberaldemokratui merui Leonardui Gineikai vienas iniciatorių.

Po to, kai K.Juknis buvo išrinktas mero pavaduotoju, jis pašalintas iš socialdemokratų partijos. Vicemeras šį sprendimą apskundė, dabar skundą tiria partijos prezidiumas.

Dainoras Lukas

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.