Vaikžudžiams – ilgi metai kalėjime

Prieš metus visą šalį sukrėtė kraupi vaikžudystė. Ukmergiškė 35 metų Dalia Ališauskaitė ir jos sugyventinis 45-erių Povilas Ališauskas nužudė šešiametį moters sūnų Valentiną.

Vakar teismas paskelbė nuosprendį – už žiauriai kankinant nužudytą mažametį vaiką – Povilas Ališauskas kalės 18 metų, Ališauskaitė – 14 metų.

Vakar Vilniaus apygardos teismas posėdžiavo Ukmergėje. Ališauskų parodymuose smurto prieš vaiką versija – Valentinas nenorėjo mokytis rašyti: berniukas rašė kaire ranka, o mamos sugyventinis „stengėsi” jį išmokyti rašyti dešiniąja.

Medicinos ekspertai diagnozavo, kad vaikas mirė dėl daugybinių smūgių visumos. Jam buvo sulaužyti aštuoni šonkauliai, kūnas nusėtas mėlynėmis.

Tiesa išaiškėjo netyčia, jau praėjus trims mėnesiams po nusikaltimo, kai policija Valentino motiną sulaikė prekiaujančią turguje. Tada ji tik pasiteiravo, kas gresia už vaiko nužudymą. Vėliau pareigūnams papasakojo, kad sugyventinis nužudė jos vaiką ir jie sykiu berniuką užkasė kieme, o duobę užvertė šiukšlėmis.

Liudydami teisme abu Ališauskai braukė ašaras – neva nenorėję Valentino mirties. Kaltę dėl berniuko mirties jie vertė vienas kitam.

Irma Verbienė

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.