Lietuviai trečiąkart nugalėjo olandus

Olandijos Sneko mieste vyko tarptautinis karatė kiokušin turnyras. Jame dalyvavo per pusantro šimto sportininkų iš Olandijos, Velso, Prancūzijos, Anglijos, Lenkijos, Danijos ir Lietuvos.

Lietuva, varžybose Olandijoje dalyvavusi jau trečią kartą, delegavo net 75 sportininkus. Toks gausus mūsų šalies karatistų dalyvavimas turnyre tik patvirtina faktą, kad karatė kiokušin yra viena populiariausių neolimpinių šakų Lietuvoje.

Klaipėdos karatė kiokušin klubui „Okinava” turnyre Sneke atstovavo net 19 sportininkų. Mūsų komandą lydėjo klubo prezidentė Jurgita Činauskaitė, viceprezidentas Lukas Kubilius, klubo vaikų grupės instruktorė Diana Mačiūtė bei ką tik klubo instruktorių gretas papildžiusi Viktorija Silvaškaitė. Gaila, bet į varžybas dėl ligos negalėjo išvykti klubo sekretorius Viktoras Usovas, sugebantis savo auklėtinius nuteikti kovai.

Okinaviečiams fortūna buvo palanki – iškovoti 2 aukso, 5 sidabro ir 4 bronzos medaliai. Pirmasis aukso medalį iškovojo jauniausias klubo sportininkas Vilius Skučas. Jis be konkurencijos laimėjo visas 4 kovas, pademonstravo itin gerą kojų techniką ir laimėjo pirmąją vietą. Kitas aukso medalis atiteko vyriausiam klubo dalyviui – klubo viceprezidentui, daugkartiniam tarptautinių turnyrų Olandijoje, Vokietijoje, Velse, Vengrijoje nugalėtojui Lukui Kubiliui. Klaipėdietis pirmą kovą laimėjo nokautu, antroje per pratęsimą palaužė sportininką iš Olandijos, o finale Lukas turėjo susitikti su savo žemiečiu Aleksandru Kočkinu iš Vilniaus klubo „Sensei”. Dėja, pastarasis dėl daugybės patirtų traumų buvo priverstas atiduoti pergalę klaipėdiečiui be kovos. Draugiškiausiai pasirodė visos trys „Okinavos” klubo mergaitės – Joana ir Roberta Sarpaliūtės bei Julija Glotovaitė. Jos tarsi susitarę iškovojo sidabro medalius. Nuo jų neatsiliko ir Henrikas Stelmokaitis. Jis finale dėl traumos negalėjo tęsti kovos ir taip pat pasipuošė sidabro medaliu. Ypač atkakliai vicečempiono titulą gynė daugkartinis Lietuvos čempionas Vasilijus Orlovas, kuris finale susitiko su dvejais metais vyresniu ir gerokai sunkesniu varžovu. Bronzos medalių laimėtojais tapo pirmą kartą tokio lygio varžybose startavęs Edgaras Paulius, o taip pat daugkartiniai Lietuvos čempionatų prizininkai Edgaras Jončas, Aurimas Motiejauskas ir Karolis Motiejauskas. Arti prizininkų buvo ir vadinamuosius „medinius” medalius (4 vieta) iškovojo Vaidotas Stonys, Paulius Sasnauskas bei Mindaugas Pučkorius.

Galutinėje įskaitoje lietuviai iškovojo 52 prizines vietas ir trečią kartą iš eilės įveikė varžybų šeimininkus, tapdami nugalėtojais. Tikėkime, kad toks puikus mūsiškių pasirodymas olandų nenuvils, ir jie kitais metais lietuvius vėl pakvies dalyvauti turnyre.

Simas Audronis

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.