„Žalgiris” Eurolygos varžybas pradėjo pergalingai

Sunkiose ir permainingose pirmose Eurolygos runtynėse Kauno „Žalgirio” krepšininkai po atkaklios kovos svečiuose rezultatu 78:75 (17:18, 17:24, 22:17, 22:16) įveikė Liublianos „Olimpija” klubą ir naująjį sezoną pradėjo sėkmingai. Kauno klubas nutraukė aštuonių iš eilės pralaimėjimų Slovėnijos ekipai tradiciją.

Rungtynes geriau pradėjo šeimininkai, kurie nesėkmingų „Žalgirio” atakų dėka nuskubėjo į priekį 6:0. Daugiausiai Tanokos Beardo ir Pauliaus Jankūno taškų dėka skirtumas sumažėjo, tačiau taikliais tolimais metimais sėkmingai atakavę slovėnai įgijo septynių taškų persvarą – 13:6. Tuomet atkarpą 7:0 sužaidė kauniečiai, kurie prisivijo priešininkus ir aplenkė juos. Vis dėlto „Olimpija” ekipos naujokas Yotamas Halperinas pataikė iš toli, o Vasko Evtimovas pridėjo dvitaškį. Kėlinuką, persvarą mažindamas iki minimumo, užbaigė P.Jankūno tritaškis (18:17).

Antrasis kėlinukas prasidėjo trečiuoju Jimmy Oliverio tritaškiu. Į šį metimą šeimininkams atsakė du kauniečių tritaškiai (Simonas Serapinas ir Reggie Freemanas). Persvarą „Žalgiriui” išlaikyti nepavyko ir jau po kelių akimirkų rezultatas buvo lygus – 23:23. Po antrojo P.Jankūno tritaškio svečiai išsiveržė į priekį 30:26. Taiklia ranka pasižymintis J.Oliveris pelnė penkis taškus iš eilės ir grąžino Liublianos komandai persvarą – 33:32. Į Jono Mačiulio prasiveržimą penkiais taškais atsakė T.Rannikko, o po dviejų iš eilės Y.Halperino sėkmingų atakų skirtumas šoktelėjo iki rekordinio slovėnų pranašumo – 34:42.

Trečiąjį kėlinuką pradėjo taiklus Edo Cotos tritaškis, tačiau dvi sėkmingos priešininkų atakos dar labiau padidino persvarą – 47:36. R.Freemanas pataikė iš po krepšio, kamuolį kelis sykius perėmė E.Cota, kuris pelnė taškus bei atliko du rezultatyvius perdavimus P.Jankūnui ir skirtumas sumažėjo iki keturių – 47:51. Slovėnai nenorėjo užleisti pozicijų, tačiau į du J.Oliverio metus iš po krepšio atsakė penki R.Freemano taškai bei E.Cotos ir P.Jankūno dvitaškiai, po kurių skirtumas ištirpo iki trijų – 56:59.

Ketvirtojo kėlinuko pradžioje pirmuosius taškus pelnė Darjušas Lavrinovičius, tačiau ginantis jam nesisekė: praleido V.Evtimovo metimą iš po krepšio, o nespėjęs paskui Y.Halperiną dar ir prasižengė. Situaciją gelbėti pradėjo S.Serapinas, kuris pataikė iš toli, o vėliau sėkmingai prasiveržė ir išvedė savo komandą į priekį keturiais taškais – 68:64. Vos nesusimušęs su priešininku nesportinę pražangą gavo komandos kapitonas Tanoka Beardas, o J.Oliveris dviem taikliais tritaškiais atstatė „Olimpija” pranašumą – 71:68. Lemiamu rungtynių momentu kamuolį puolime atkovojo R.Freemanas, kuris pelnė du taškus, kitos atakos metu du taškus su pražanga pelnė P.Jankūnas, o pranašumą iki keturių taškų padidino R.Freemano baudos metimai (77:73). Priešininkų atakos metu Szewczykas sumetė du baudos metimus, o E.Cota abi baudos prametė. Tačiau kamuolį atkovojo P.Jankūnas, perdavė jį D.Lavrinovičiui, kuris vėliau vienu baudos metimu įtvirtino Kauno komandos pergalę.

Rezultatyviausiai nugalėtojų gretose žaidė 21 tašką pelnęs P.Jankūnas (5 atk. kam.), R.Freemanas surinko 16 (7 atk.kam.), S.Serapinas – 11, E.Cota (4 rez.perd.) ir T.Beardas (10 atk.kam.) – po 9, o D.Lavrinovičius – 8 taškus (1/5 tritaškių).

Slovėnijos komandai 26 taškus pelnė J.Oliveris (6/14 tritaškiai), po 11 surinko V.Evtimovas (8 atk. kam.) ir T.Ranniko (4 rez.perd.), po 10 pelnė S.Szewczykas ir Y.Halperinas (7 atk.kam., 5 rez.perd.).

Kitas rungtynes „Žalgiris” žais lapkričio 10 dieną namuose su Vitorijos „Tau Ceramica”.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.