Panevėžiečius elektroninės paslaugos pasieks mobiliaisiais telefonais

Nuo vakar Panevėžyje gyvenantys ar tiesiog čia esantys „Omnitel” abonentai gali naudotis nauja paslauga: aktualiausią informaciją iš Panevėžio miesto savivaldybės, Autobusų stoties jie gali gauti į savo mobiliuosius telefonus.
Vakar spaudos konferencijoje apie naująją paslaugą žurnalistams pasakojo miesto meras Vitas Matuzas, mero pavaduotojas Kastytis Vainauskas ir „Omnitel” Panevėžio skyriaus direktorius Virginijus Jurgaitis.

V.Matuzas sakė, kad naujos elektroninės paslaugos mobiliajame telefone „SIM projektas. Elektroninis Panevėžys” buvo pradėtas įgyvendinti prieš keletą mėnesių. „Įgyvendindami projektą „Elektroninis Panevėžys” žengėm kartu su mobiliojo ryšio paslaugų teikėjais – „Omnitel” Panevėžio skyriumi. Elektroninė paslauga pasieks tik tuos vartotojus, kurie naudojasi „Omnitel” paslaugomis. Mobiliuosiuose telefonuose turės būti įdėta naujo pavyzdžio kortelė „SIM plius”, – apie naują paslaugą kalbėjo meras.

„Omnitel” Panevėžio skyriaus vadovas V.Jurgaitis teigė, kad naujo tipo „SIM plius” kortelės pakeitimas nekainuoja. „Reikia tik ateiti į mūsų salonus ir pasikeisti. Išsamesnę informaciją apie naują elektroninę paslaugą galima gauti paskambinus numeriu 1533”, – aiškino jis.

Pasak skyriaus vadovo, užsisakyti paslaugą galima numeriu 1695. „Siųsti žinutę „PanSav” arba „PanSav +”. Užsiregistravus gali tekti truputį palaukti, nes norinčiųjų naujos paslaugos yra nemažai. Po to surasti meniu punktą OMNI, o jame nuorodą „e.Panevėžys”, – pasakojo V.Jurgaitis.

Sujungs iškart

Panevėžio skyriaus direktorius sakė, kad kol kas įdiegtos tokios paslaugos: „Atsivertę reikiamą meniu puslapį, klientai ras visus Savivaldybės skyrių pavadinimus. Paspaudus reikiamą, iškart bus sujungti su tų skyrių specialistais. Norint gauti informaciją apie Panevėžyje vykstančius renginius, bus galima ją atsisiųti. Taip pat bus įmanoma gauti informaciją apie renginius, vykstančius visoje Lietuvoje. Paslaugos kaina – pusantro lito. Klientai galės pasidomėti miesto autobusų maršrutais. Be to, bus galima sužinoti ir iš Panevėžio autobusų stoties išvažiuojančių tarpmiestinių autobusų judėjimo grafikus”.

V.Jurgaitis tvirtino, kad, paspaudus nuorodą SOS, klientai bus sujungti su pageidaujamomis Panevėžio specialiosiomis tarnybomis. „Nebereikės rinkti telefono numerio. Klientai bus sujungti su Butų ūkiu, avarinėmis tarnybomis, gaisrine, greitąja pagalba ir policija. Mokestis už šią paslaugą – pagal galiojančius kliento planbo tarifus”, – aiškino jis.

Duomenų bazę plės

V.Matuzas ir jo pavaduotojas K.Vainauskas tvirtino, jog prie šio projekto bus dirbama toliau. „Tai tik pradžia. Perspektyvoje planuojame duomenų bazę papildyti. Galvojame, kad mobiliųjų telefonų savininkai ateityje galės gauti informaciją iš Darbo biržos. Galbūt bus galima užsisakyti Savivaldybėje reikiamas pažymas ir kitokias paslaugas. Ribų nėra: reikia tik papildyti duomenų bazę. Pradžia gera, ir elektroninis paslaugų medis tikrai užaugs nemenkas”, – džiaugėsi naujiena V.Matuzas.

V.Jurgaitis tvirtino, kad „Omnitel” ryšio paslaugomis naudojasi kas antras panevėžietis. „Todėl tokia elektroninė paslauga – naudinga. Panašią paslaugą, kiek man teko girdėti, yra įsidiegę alytiškiai. Kad elektroninę paslaugą mobiliajame telefone naudotų dar kitų šalies miestų gyventojai, neteko girdėti”, – tvirtino jis.

Raimonda Mikučionytė

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Informacinės technologijos su žyma , , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.