Moderni bilietų žymėjimo įranga – per brangi

Miesto maršrutų, kuriais kursuoja modernūs žemagrindžiai autobusai, keleiviai pastebėjo, kad daugelyje šių transporto priemonių palyginti neseniai sumontuotus šiuolaikiškus elektroninius bilietų komposteravimo aparatus vėl pakeitė senieji paspaudžiamieji įtaisai. Panevėžiečiai svarsto, ar naujieji aparatai patys sugedo, ar juos sugadino šia technika taip ir neįgudę naudotis keleiviai. Kaip yra iš tikrųjų, PB klausė Panevėžio autobusų parko generalinio direktoriaus pavaduotojo Alvydo Dirsės.

Kodėl daugelyje naujųjų autobusų nebematyti elektroninių talonų komposteravimo aparatų?

– Nė vieno šio įtaiso nesame išmontavę, visi tebeveikia. Įspūdis, kad jų liko mažiau, panevėžiečiams susidaro dėl to, kad modernesnių autobusų po miestą pradėjo kursuoti dar daugiau, o visų aprūpinti naujaisiais aparatais mes finansiškai nepajėgūs.

– Kiek kainuoja ši įranga?

– Vieno aparato kaina – 2 tūkstančiai litų. Be to, prie jo kiekviename autobuse būtinas 3 tūkstančių litų vertės borto kompiuteris.

– Kaip įsigijote šiuos aparatus? Ar ieškosite galimybių jais keisti visus senuosius komposteravimo įtaisus?

– Šiuo metu keturiuose miesto autobusuose turime po du elektroninius aparatus. Jais metus už dyką pasinaudoti mums pasiūlė viena lenkų firma. Praėjus metams, parkas šiuos aparatus kiek mažesne kaina nusipirko. Deja, toliau diegti šios modernios įrangos dėl jos brangumo kol kas neketiname: mūsų prioritetas ir toliau bus pačių autobusų parko atnaujinimas.

– Kokie planai šioje srityje?

– Per šiuos metus iš viso esame nupirkę 17 modernių autobusų, tam išleidome 1,2 milijono litų banko paskolų. Kitąmet vėl ketiname prašyti Savivaldybės laiduoti už mūsų imamas paskolas ir už jas toliau modernizuoti mašinų parką.

– Ar mieste vis dar daugiau senųjų „Ikarus”, ar naujųjų autobusų?

– Šiuo metu iš 70 po miestą kursuojančių autobusų 30 yra šiuolaikiški.

Neringa Martinkutė

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Transportas su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.