Plėšikų auką gelbėjo specialiosios tarnybos

Po grumtynių su nusikaltėliais sužeistas studentas buvo atsidūręs šlaito spąstuose

Lapkričio 1-osios vakare ant šlaito tarp buvusio „Kauko” pastato ir Kauno apskrities viešosios bibliotekos Vaikų skyriaus būta nemažos sumaišties.

Jo papėdėn sugužėjo beveik visų miesto specialiųjų tarnybų pajėgos: policija, greitosios pagalbos medikai, ugniagesiai gelbėtojai.

Policijos pajėgos, supdamos šlaitą, bandė „karštais pėdsakais” sulaikyti įtariamuosius ką tik įvykdytu gamtoje vaikštinėjusios jaunuolių poros užpuolimu. Ugniagesiai gelbėtojai ir medikai kviesti pagalbon su nusikaltėliais susigrūmusiam, pirminiais duomenimis, Lietuvos kūno kultūros akademijos studentui.

Peiliu į koją sužalotas aštuoniolikmetis buvo nustumtas nuo šlaito ir nebepajėgė pats išlipti iš, anot pareigūnų, piltuvėlio formos spąstų, atsiradusių tvirtinant nuošliaužas betonine apie dviejų metrų aukščio tvora.

Pirminiais duomenimis, apie devintą valandą vakaro laiptais iš Radastų gatvės į miesto centrą besileidusią jaunuolių porą užpuolė dviese. Net neabejojama, kad apiplėšimo tikslais.

Užpuolikų taikiniu buvo vaikinas. „Moterų mes neskriaudžiame”, – jo merginai teigė plėšikai, neslėpdami savo tikslų.

Kokiomis aplinkybėmis, jaunuolis atsidūrė šlaito papėdėje, vakar dar buvo tikslinama. Merginai nubėgus šauktis pagalbos, jis liko akis į akį su užpuolikais.

Kai sutikta kita jaunuolių pora, pranešė apie įvykį policijai, užpuolikai jau buvo pabėgę, o merginos draugas dejavo šlaito apačioje. Jo balsas aklinoje tamsoje aidėjo kažkur iš krūmų.

Pirminiais duomenimis, iš pasipriešinusios aukos nieko neatimta, tačiau peiliu sužalota šlaunis.

Pasak pareigūnų, kitomis aplinkybėmis (jeigu, pavyzdžiui, būtų buvęs vienas ar pasimetęs su mergina) sužeistasis galėjo ir nukraujuoti.

Kauno vyriausiojo policijos komisariato budėtojas, atsiliepęs į skambutį telefonu 112, nedelsiant paprašė ugniagesių gelbėtojų pagalbos. Šie teigia buvę šlaito prieigose jau iš Lydos gatvės pusės po penkių minučių.

Sužeistasis iškeltas iš krūmų, į kuriuos buvo įkritęs ridendamasis nuo kalno, bendromis visų įvykio vieton atskubėjusių specialiųjų tarnybų pastangomis. Jo gelbėjimo operacijoje panaudotos virvės bei specialus padėklas. Pats paeiti smarkiai kraujuojantis sužeistasis jau nebegalėjo.

Nuvežus aštuoniolikmetį į Kauno medicinos universiteto klinikas, jis skubiai operuotas.

Žaliakalnio policijos komisariatas pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl vaikino sveikatos sutrikdymo. Praėjus pusei paros už užpuolimo dėl sveikatos būklės jis dar nebuvo apklaustas. Nebuvo dar sulaikyti ir įtariamieji.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.