Mažylės liko be pastogės

Gaisras Kauno rajone skaudžiai smogė daugiavaikei šeimai.

Kieme pamatė liepsnas

Kraupi tragedija Lelerviškių kaime (Kauno r.) įvyko prieš kelias dienas.

Sodybos šeimininkas 68 metų Povilas Vaičekauskas tą vakarą perrengė po patirto insulto prie lovos prikaustytą savo vienmetę žmoną Jadvygą ir išėjo į lauką padžiauti patalynės. Kieme jis pamatė, jog per virtuvės langą veržiasi dūmai, namo viduje siautėja liepsna.

P.Vaičekauskas pats puolė gesinti gaisrą – iš šulinio sėmė vandenį ir pylė vidun. Tačiau jo pastangos buvo bevaisės, liepsna tik dar labiau įsisiautėjo, apėmė tą kambarį, kuriame gulėjo vaikščioti nebegalinti senolio žmona.

Išsigelbėti nepajėgė

„Pajutau dūmų kvapą ir pro kitas duris pusnuogis išpuoliau į lauką. Žmona mergaites spėjo ant rankų išnešti”, – pasakojo apie tolimesnius įvykius tame pačiame name gyvenęs 35 metų Arvydas Vaičekauskas.

Šoko ištikti Vaičekauskai ir toliau bandė savo jėgomis gesinti liepsną, po to į pagalbą iškvietė ugniagesius.

Tačiau jau buvo vėlu. Namas visiškai sudegė, liepsnose žuvo paeiti neįstengusi 68 metų Jadvyga Vaičekauskienė. Bandydamas gelbėti žmoną nukentėjo ir jos vyras P.Vaičekauskas. Liepsnos smarkiai apdegino jo galvą.

Prarado ir santaupas

Keturias dukteris – 3 metų dvynukes Dianą ir Deimantę bei metais vyresnes taip pat dvynukes Kristiną bei Eveliną – auginantys Vaičekauskai kartu su senuku šiuo metu glaudžiasi kaimynų vasarnamyje.

„Gaisro metu sudegė visi mūsų daiktai: du šaldytuvai, skalbimo mašina, dujinė viryklė, drabužiai ir net tėvo patalynė. Kai ką spėjome iš ugnies išgriebti, bet kaip reikės toliau gyventi – nežinome. Artėja šalčiai, gal geri žmonės kuo nors padės”, – sielvartavo keturių mergaičių tėvas A.Vaičekauskas.

Gaisro metu sudegė ne tik šeimos daiktai ir dokumentai, bet ir jų pinigai. Liepsna prarijo Arvydo ir Jurgitos Vaičekauskų sutaupytus pusantro tūkstančio litų. Senasis P.Vaičekauskas prarado ne tik žmoną, bet ir juodai dienai saugotus tris tūkstančius litų.
„Ekstra žinios”

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.